keskiviikko 2.12.2020 | 15:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupungin kultaiset ansiomitalit kulttuurintoimenjohtaja Sampo Purontaukselle ja kaupunginvaltuutettu Pirkko Hälille – Katso tästä kaikki kunniamaininnan saaneet

Hanna Rautio
Pe 11.9.2020 klo 15:00 | päivitetty ma 10:05

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan kaupunki palkitsee kunniamitaleilla kotikaupunkiaan ansiokkaasti palvelleita henkilöitä. Mitalit jaetaan Kokkolasalissa perjantaina.

Kultaisen kunniamitalin saavat kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus ja kaupunginvaltuuston jäsen Pirkko Häli (kd.).

Purontaus huomioidaan pitkäaikaisesta työstään Kokkolan kaupungin kulttuuritoimenjohtajana ja alueen kulttuurielämän vahvana puolestapuhujana niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Häli saa kultaisen kunniamitalin ansioistaan pitkän linjan kunnallispoliitikkona ja panoksestaan useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista.

Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kaikkiaan kunniamitaleita myönnetään tänä vuonna 20 henkilölle.

Hopeinen kunniamitali myönnetään kaupunginvaltuutettu Esa Kantille (sd.), johtajaylilääkäri Pirjo Dabnellille, kirkkoherra Jouni Sirviölle, teatterinjohtaja Juha Vuoriselle sekä kaupunginvaltuutettu Raimo Hentelälle (sd.).

Pronssinen kunniamitali myönnetään kuoronjohtaja Marita Kaakiselle, toimittaja Hannele Haanpää-Holapalle, näyttelijä Isa Lindgren Backmanille, laivuri Jari Sundbäckille, toimitusjohtaja Olli Lindkvistille, ylilääkäri Marko Rahkoselle, kirjailija-käsikirjoittaja-tuottaja Pauliina Holmqvistille, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin alttoviulun äänenjohtaja Ari Hanhikoskelle, ampumaurheilija Timo Nissilälle, kauppias Pekka Hirvelle, liikunnanohjaaja Anne Raatikaiselle, ICT-pääsuunnittelija Tom Pajulalle sekä ”Sauna-Tero” Tero Hannilalle.

Lisäksi tänä vuonna myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävistä Markku Leskelälle ja Heikki Savolalle sekä Eemi Kamulalle.

Kunniamitalien myöntämisestä päättää mitalitoimikunta, jonka jäsenet ovat kaupungin luottamushenkilöitä ja kaupunginjohtaja.

Lisäksi palkitsemisjuhlassa luovutettiin tasavallan presidentin 6.12.2019 myöntämät kunniamerkit.

Terveydenhuoltoeläinlääkäri Reijo Junni sai Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ritarimerkin, kunnaneläinlääkäri Juha Seppänen Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkin ja prosessimies ja kaupunginvaltuutettu Seppo Tastula (vas.) sai Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalin kultaristein.

Kaupungilta kerrotaan, että viime vuoden lopulla myönnetyt merkit toimitetaan niitä henkilöille hakeneelle organisaatiolle kevättalvella, ja kaupunki ojentaa ne saajilleen joko henkilöstön tai ansioituneiden kokkolalaisten huomioimisen yhteydessä.

//uutista täydennetty 12.9.2020 klo 13.24 tasavallan presidentin viime vuonna myöntämien kunniamerkkien luovuttamisen osalta//

//Uutiseen muutettu 14.9. Ari Hanhikosken titteliksi alttoviulun äänenjohtaja.//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »