maanantai 21.9.2020 | 06:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jaro ja korona uhat Mikkelissä – Anthony Olusanya, 20, pelasti pietarsaarelaiset ensimmäisellä kahden maalin illallaan Ykkösessä.

Pasi Peltola
Pe 11.9.2020 klo 21:48

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

FF Jaron nousuhaaveita hidastaneet kaksi tuoretta tasapeliä olivat muisto vain, kun pietarsaarelaiset kävivät hakemassa Mikkelin Urheilupuistosta maukkaan vierasvoiton päätösvartin maaleilla.

Peliä täyden tunnin johtanut Mikkelin Palloilijat antautui Jarolle 1–2.

Jo seitsemässä pelissä peräkkäin maalinteossa onnistunut Anthony Olusanya latasi ensi kertaa jalkapalloilun Ykkösessä kaksi maalia samaan peliin osuen jopa molemmilla jaloilla. Pitäisikö maalisumasta tulkita sinun olevan melkoisessa kuntohuipussa?

– Maaleja on todellakin tullut mukavasti. Olen mennyt eteenpäin. Nyt syntyi kesän toinen maali vasurillakin, myhäili Ykkösen maalipörssin kärkipaikan ottanut pietarsaarelaiskasvatti.

Aivan Mikkelin keskustassa olevassa ja tarvittaessa tuhansia katsojia vetävässä Urskissa oli paikalla vain järjestysmiehiä, pallopojat ja noin 25 työtehtävissä ollutta katsojaa. Jääkiekkoseura Jukurien ympärillä puhjennut koronarypäs oli hiljentänyt Etelä-Savon keskuskaupungin. MP teki torstai-iltana pikapäätöksen pelata ilman katsojia.

– Kyllähän koronatilanne hieman mietitytti. Olot olivat muutenkin haastavat, koska sade kasteli kentän ennen peliä, totesi Jaron valmentaja Niklas Käcko.

Pietarsaarelaiset joutuivat takaa-ajajiksi 17. minuutilla, kun Toro otti keskikentällä turhan riskin hyökkäyssuuntaan. HIFK:n brasilialainen lainapelaaja taisi innostua aiemmasta vaarallisesta nousustaan.

MP:n puolustava keskikenttämies Aatu Manninen, 24, nousi pallon kanssa. Laukaus ennen rangaistusalueen rajaa upposi sateen kastelemalla kentällä alanurkkaan. Maalivahdilla oli vaikea löytää pitämään pohjaa ponnistukselleen. Emil Öhberg loukkasi torjuntayrityksessä nivustaan. Hänen tilalleen toiselle jaksolle juoksi kauden ensi kertaa Topi Valtonen.

Avausjakson päätösvartti oli yhtä hässäkkää mikkeliläismaalin tuntumassa, mutta pari kulmapotkua ihmeellisempään Jaro ei kyennyt.

Peli oli päätöstunnin Jaron täydellisessä hallinnassa, mutta tappio kääntyi kolmen pisteen potiksi vasta päätösvartilla. Olusanya pamautti tasoituksen lähietäisyydeltä kolme minuuttia kentällä olleen Topi Järvisen syötöstä. Voittomaalin hän pohjusti vahvalla pallonhallinnalla ja upealla vasuritykityksellä ylänurkkaan.

– Oli loistavaa saada tällainen taisteluvoitto, joka osoitti, ettemme lannistu, Olusanya painotti.

Viime kaudella ”Anttu” Olusanya takoi maaleja samalla tavalla yhteen menoon, juhannuksesta kuukauden ajan jääden vain kertaalleen seitsemässä peräkkäisessä pelissä maalitta. Tämän kauden kymmenen maalia ovat syntyneet vähemmillä peliminuuteilla kuin viime kesän kuusi osumaa.

– Otan nyt rohkeammin vastuuta, mutta toisaalta olen pelannut tällä kaudella vain kahdessa ottelussa laidalla ja muut pelit kärjessä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »