maanantai 21.9.2020 | 05:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Keihäsuraansa jatkava Teemu Wirkkala heitti toiseksi Koski-Vähälän karijasuissa Ylivieskassa

Ari-Pekka Ojala
La 12.9.2020 klo 19:03

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Koski-Vähälän karijasut kokosi Ylivieskan urheilukentälle tukun nimekkäitä keihäänheittäjiä niin miesten kuin naisten sarjoissa. Jarkko Koski-Vähälän nimikkokisa pyörähti toden teolla käyntiin naisten kilpailulla. Heittopaikalla nähtiin mm. Kalevan kisoissa SM-hopeaa voittanut Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen ja pronssille heittänyt Lahden Ahkeran Jenni Kangas.

Pisimmän kaaren kilpailussa heitti Soinin Sisun Jelena Jaakkola, joka vei voiton sateen sävyttämässä kilpailussa tuloksella 54,92. Tampereen Pyrinnön Siiri Elomaa kiskaisi keppiä 53,12, mikä riitti toiseen sijaan. Päälle 50 metriä heittivät myös Kangas ja Jääskeläinen.

Sade piiskasi heittopaikkaa myös miesten kilpailun ensimmäisillä kierroksilla, mutta yleisön ja kilpailijoiden onneksi myös auringonpaistetta nähtiin loppukierroksilla.

Tällä kaudella säästeliäästi kilpaillut Teemu Wirkkala edusti kilpailun meritointuneinta osastoa. Neljänneksi Kalevan kisoissa kiskaissut Wirkkala joutui toteamaan Limingan Niittomiesten Toni Keräsen niukasti paremmaksi. Keräsen paras kaari kantoi 75,49, kun Wirkkalan kovin noteeraus oli 74,81.

– Vasen tukipuoli oli kilpailussa pehmeän tuntoinen. Kyllähän tuosta pystyisi 80 metriä heittämään, jos heitto toimisi, Wirkkala totesi kisan jälkeen.

Pari viime kautta hiljaiseloa viettänyt Wirkkala kertoi, että ensi kaudella mies nähdään todennäköisesti kovemmassa heittokunnossa kuin vuosiin.

– Olen kaavaillut ensi kaudelle, että vielä heittäisin tosissaan, kun ei ole vaivoja ollut. Mitään ennätysheittoa ei tällä kaudella pystynyt odottamaan, mutta ensi kaudelle sitten, jos saisi fyysistä kuntoa vähän kovemmaksi. Sen se vaatii, että tekniikka oikein toimisi.

Kolmanneksi sijoittunut Kälviän Tarmon Jarmo Marttila mittautti yhden heiton, joka kantoi 71,81 metriä.

Haastavista olosuhteista huolimatta kisan isäntä Jarkko Koski-Vähälä itse oli tyytyväisin mielin kilpailun jälkeen.

– Koko ajan sade vähän vaikutti, mutta hyvätasoista heittämistä nähtiin siitä huolimatta. Positiivista, että nyt oli enemmän porukkaa kilpailemassa kuin viime vuonna.

Koski-Vähälä intoutui itsekin heittämään keihästä yhden heiton, josta ei kuitenkaan tulosta pöytäkirjaan saatu.

– Jotenkin uskallus ei riittänyt sateessa. Tänä vuonna en ole heittänyt oikeastaan yhtään. Viikko sitten kokeilin ja silloin lensi pienellä vauhdilla 57 metriä. Ajattelin, että heitän sen 60 metriä, mutta sade löi liinat kiinni. Saman verran lensi paikaltaan kuin vauhdin kanssa, Koski-Vähälä naurahti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »