maanantai 21.9.2020 | 04:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sieviläiselle Niko Kangasojalle uran ensimmäinen yleisurheilun miesten mitali oululaisseuran riveissä

Heidi Lehikoinen
La 12.9.2020 klo 21:21

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sievin Niko Kangasoja pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä aikuisten SM-mitalia Kotkassa, kun Oulun Pyrinnön miesten pikaviestijoukkue ylsi hopealle. Hopeavauhtiin äityi pikaviestissä myös 19-vuotiaiden miesten sarjassa IF Drott.

– Aika mahtavalta tuntuu. Ei kovin paljon jännittänyt, vaihdot vaikuttivat aika varmoilta, Kangasoja jutteli tuoreeltaan.

IF Drottin hopeamitalistit olivat juoksujärjestyksessä Adrian Björkgren, Alfons Söderman, Johannes Åhman ja Alexander Björkgren. Nelikon aika oli 43,04.

– Ainakin aika oli vähän parempi kuin Vasa IS:n 17-vuotiaissa (43,10), Drottin pojat sanoivat.

Alavieskan Viri pettyi 17-vuotiaiden miesten pikaviestissä tuoreeltaan neljänteen sijaan, joka sittemmin muuttui hylkäykseksi. Joukkueessa juoksivat Tomi Simonen, Samuli Takkunen, Eetu Jokela ja Taneli Hietala.

– Mitalia haettiin. Sunnuntaina (aitaviestissä) mitali, pojat tuumivat.

Neljännen otti Toholammin Urheilijat 19-vuotiaiden 3x800 metrillä viiden joukkueen kilpailussa. Ensimmäistä kertaa juostussa miesten 4000 metrin viestissä Gamlakarleby IF oli kuudes.

– Meille tämä viesti sopi tosi hyvin, 400 metrin osuuden juossut Filiph Johansson sanoi.

Johansson koki menonsa olleen jo kauden lopulla hieman väsynyttä. Viestin avannut Väinö Venetjoki puolestaan harmitteli, ettei pysynyt alussa aivan porukan mukana.

– Yllättävän hyvä kuitenkin. Vähän outo matka, kun se ei ole ”mikään”. Ei tiedä yhtään, millä vauhdilla pitäisi lähteä, Venetjoki sanoi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »