sunnuntai 25.10.2020 | 12:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Äänten kalastelun sijaan pitäisi olla realismia

Mauri Haukkala Kokkola
Su 13.9.2020 klo 19:30

Kuuden tunnin työpäivä, vappusatanen, oppivelvollisuuden pidentäminen jne., kaikkea tätä on haaveiltu ja jopa osaa luvattu. Mutta sekin, jota luvattiin, kuihtui kokonaan pois, kiitos koronan, sanottiin.

Mistä ihmeestä löytyy ne tekijät esim. vanhuspalveluun, sairaanhoitoon, eri viranomaistoimintoihin jne., kun nytkään ei löydy tarpeeksi esim. sairaanhoitajia. Luvattiin 0,7:n hoitajan mitoitus, mutta toteutumatta jäi. Jos yleensä toteutuu, kestää useita vuosia.

Aika härskiä äänten kalastelua tällaiset lupailut/haaveilut. Pitäisi olla esittää faktoja, kuinka tekijöitä saadaan riittämään tulevaisuudessa. Eihän nyt saada edes marjatilallisille omaa väkeä töihin, nekin pitää yrittää tuoda ulkomailta. Nuoret eivät halua em. töihin, vanhat on potkittu eläkkeelle, vaikka olisivat, ainakin osa, halukkaita jatkamaan työuraa.

Olisi todella vaihtelua nähdä Suomessa todella sellainen hallitus, joka ajattelee ensiksi Suomen etua, eikä oma ja puolueen etu mene aina edelle, ja esittää realistisia parannusehdotuksia. Sillä jos leikkaa maton yläpäästä ja siirtää palan maton loppuun, ei matto siitä yhtään pitene.

Samoin eläkeiässä olevien pitäisi saada osallistua työelämään kykyjensä ja halujensa mukaan, heillä on tieto ja taito vielä tallella, joita nuoremmat vielä opettelevat. Verotus sellaiseksi, että työstä jää jotain todellista ansiota.

Jos velkaantumista jatketaan tällä vauhdilla, monet tulevat sukupolvet maksavat nyt otettuja/otettavia velkoja vielä pitkään. Ja kuten sanottu, raha jota jaetaan pitää olla ensiksi ansaittu, koska tyhjästä on paha nyhjästä. Ei se vienosti hymyilemällä miksikään muutu, tarvitaan asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista. Onko kaikenlaisten hallien yms. rakentaminen juuri nyt se tärkein, tuskinpa vain.

Aika härskiä äänten kalastelua tällaiset lupailut.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »