tiistai 22.9.2020 | 05:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kengättömyys oli illan sana Kaustisen tiistaisissa raveissa – Amorcitolle kunnon onnistuminen.

Seppo Luokkala
Ti 15.9.2020 klo 21:30 | päivitetty ti 21:47

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kaustisen Nikulassa ajettiin ravi-Suomen ainoat ajot tiistaina. Ilman kenkiä ravaaminen ja muu sallittu varustekikkailu olivat avainasemassa, kun selviteltiin paremmuutta tasokkaissa lähdöissä. Keskipohjalaisvoittajia päästiin juhlimaan kiitettävän tiuhaan.

Lämminveristen kovimmassa lähdössä oli yksi hyvistä selvästi ylitse muiden. Härmäläinen Antti Ala-Rantala herkutteli M.T. Master Donin kanssa kolmannessa ulkoparissa ja käänteli ulos vasta kun takaa oli lähdetty kiriin. M.T. Master Don hyvästeli muut ennen 2600 metrin voltin loppusuoraa.

– Korvat kiinni tultiin maaliin. Hevonen on nyt todella hyvällä mallilla. Kilpailujen välissä sille on annettu vain ruokaa, juomaa, rakkautta ja substralia, höpsi Ala-Rantala voittajahaastattelussa.

Ala-Rantalan ajokki oli lähtönsä suosikki. Toto5-pelin alkupuoli ei mennyt yhtä odotetusti. Kakkossuosikki Taigo Blessedin voitettua mailin keulajuoksulta oli ruuna Lumi-Oliverin vuoro onnistua vastaavalla esityksellä. Antti Tupamäki ajoi Kokkolan Auto-Centerin 6-vuotiasta.

– Lumi-Oliver on aina ollut ravuri, mutta vaivoja on ollut. Tänään mentiin ensimmäistä kertaa ilman kenkiä. En tiedä oliko siitä hyötyä, mutta ei ainakaan haittaakaan, Petäjäveden mies tuumi.

Kannuslaisen Jukka Kerolan Amorcito on näyttänyt ilmeiseltä pärjääjältä viime aikoina, mutta täyttä onnistumista jouduttiin odottamaan tiistaihin asti. Maize pyrki mailin ryhmässä karkuun, kun pelihevosista Fux ja Cankus Xport laukkasivat. Amorcito juoksi viidentenä ulkona ja spurttasi sieltä väkevästi voittoon. Ullavan Universe Leader kiri kakkoseksi.

– Amorcitolla on ollut ongelmia kurveissa, mutta nyt se meni nekin mahtavasti. Hevoselle kaikki kunnia. Se oli tosi hyvä tänään, kehui Amorcitoa ohjastanut Hannu Hietanen.

Lumi-Oliverin tapaan oli myös Amorcitolta riisuttu kengät tähän starttiin.

Totovitosen päätöksessä ajautuivat pelisuosikit Passinto ja Nalli Napero hakauksiin viimeisessä kurvissa. Tilanteesta selvittiin ja Panu Ahosen ohjastama Passinto ehti vielä niukkaan voittoon. T5:n täysosumalla sai liki 550 euroa.

Panu Ahonen ohjasti toisenkin tolpan voiton makuun päästyään. Troikkakohteessa oli kruunupyyläisen Laura Parviaisen Hercules Star täpärä ykkönen toisesta ulkoa.

Ala-Rantalan talliin meni myös kylmäveristen ykkössarjan pääpotti. Kovaan kuntoon äitynyt norjalaisruuna Sjö Kongen oli ylivoimainen 2600 metrin tasoituksessa.

Aloittelevien lämminveristen lähtöön saatiin illan ensimmäinen kokkolalaisvoittaja. Pekka A Ylitalon Belluka matkasi johtaneen Pretty Devilin takana ja paiskasi tilaa saatuaan tästä tylysti ohi. Voitto oli Ylitalolle ohjastajana ensimmäinen lähes seitsemään vuoteen.

Ville Pohjolan voittoajokkina oli nollasarjan Lystilän Lento ja montelähdön vei Graffiti Artist.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »