tiistai 22.9.2020 | 05:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tiellä liikkujia varoitetaan syysmyrskystä: Uhkana vesiliirto, heikko näkyvyys ja tielle kaatuneet puut – Myös junaliikenteessä varaudutaan myöhästymisiin

Hanna Rautio
Ke 16.9.2020 klo 13:25

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keskiviikkoiltana yltyvän syysmyrskyn ennakoidaan vaikuttavan myös tie- ja raideliikenteeseen, kertoo Liikennekeskus Trafi. Pohjanmaan maakunnissa sademäärät voivat olla keskiviikkona alkaneiden sateiden jälkeen jopa yli 50 millimetriä vuorokaudessa.

– Paikoin rajutkin rankkasateet vaikuttavat ajossa näkyvyyteen ja tuovat mukanaan myös vesiliirtovaaran, joten kelien mukainen ajotapa ja pitkät turvavälit edellä ajavaan ovat nyt turvallisen liikenteen avaintekijöitä”, summaa tieliikennekeskuksesta yksikön päällikkö Jani Laiho Trafin tiedotteessa.

– Ajokelit ovat nyt haasteellisia monin paikoin Suomea. Syysmyrskyt ovat kuitenkin vaikeasti ennustettavia, joten päivittyvää tilannetietoa kannattaa seurata vaikkapa Liikennetilanne-palvelusta, josta näkee paitsi ajokelit, niin myös esimerkiksi tieliikenteen häiriöt.

Teille, raiteille ja sähkölinjoille kaatuvat puut saattavat aiheuttaa monenlaisia ongelmia keskiviikon ja torstain aikana.
Clas-Olav Slotte

Myrsky saattaa pahimmillaan aiheuttaa tiellä liikkujille yllätyksiä esimerkiksi teille kaatuneiden puiden tai tulvien muodossa. Tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että ajo-olosuhteet saattavat muuttua nopeastikin ja keli- ja tieliikennetilanne kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä.

Myrskyn aiheuttamiin häiriöihin on varauduttu myös raideliikenteessä.

– Tuleva syysmyrsky saattaa aiheuttaa puiden kaatumista radoille vahingoittaen muun muassa sähköradan rakenteita ja muuta rautatieinfrastruktuuria. Matkustajille tämän kaltaiset häiriöt vaikuttavat junien myöhästymisinä tai jopa korvaavina kuljetuksina, kertoo Finrailin liikennepäällikkö Rauno Helander.

Finrailissa ohjataan ja seurataan junaliikennettä 24/7 ja tiedotetaan liikennetilanteesta sekä mahdollisista häiriöistä. Ratainfrasta ja kunnossapidosta vastaava Väylävirasto huolehtii kunnossapidon varautumisesta. VR tiedottaa asiakkailleen verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa mahdollisista aikataulumuutoksista tai bussikuljetuksista.

Lue myös:

Sadetta riittää ja tuuli yltyy keskiviikkoiltana – Jokilaaksojen pelastuslaitos on myrskyvalmiudessa, Kokkolan kaupunki varautuu metsävahinkojen korjaamiseen

Pohjoismyrsky iskee Perämerelle keskiviikkona – Torstain vastaisena yönä tuuli puhaltaa Kokkolassakin puuskaisena myrskylukemissa, ennusteet muistuttavat vuoden 2019 Aapeli-myrskyä

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »