torstai 1.10.2020 | 06:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kommentti: Kyllä ihminen on aika avuton ilman sähköä ja muita mukavuuksia: pieniä harmeja ovat aamukahvin puute ja aamutoimien hankaluus – Myrsky ravistelee edelleen rannikkoa

Tiina Ojutkangas
To 17.9.2020 klo 07:50 | päivitetty to 07:56

Syysmyrsky ravisutti Suomea torstain vastaisena yönä ja erittäin napakka tuuli jatkuu paikoin esimerkiksi Keskipohjanmaan alueella. Pietarsaaressa mitattiin jopa 35 metriin sekunnissa yltänyt puuska. Kokkolassa meren rannalla tuntui, että talo irtoaa paikoiltaan tai vähintään katto. Näin ei käynyt.

Navakan ja puuskaisen tuulen lisäksi ongelmia aiheuttavat sähkökatkot, puiden kaatumiset ja monet muut työt. Sähkölaitokset ja pelastuslaitokset ovat kovilla poikkeuksellisessa tilanteessa.

Omassa kodissa sähköt menivät poikki suurin piirtein puolen yön aikaan. Jotenkin siihen heräsi, vaikka missään ei ollutkaan valoja. Kun kaikki sähkölaitteet napsahtavat pois päältä, on hiljaisuus tavallistakin hiljaisempaa.

Mutta se tuuli sitten. Vaikka ihminen tuntee voivansa vaikuttaa kaikkeen, on myrskyn voima jopa jotenkin pelottava. Kun pimeässä paukkuu ja kolisee, on ihminen aika avuton. Ainakin moderni ihminen.

Pitkän yön jälkeen koitti aamuviisi ja oli aika lähteä taskulampun valossa kohti keittiötä, kylpyhuonetta ja normaaleja aamutoimia. Paitsi eihän aamulla voi tehdä melkein mitään tavallista, kun ei ole sähköjä. Kahvia ei voi keittää, puuroa keittää, lehtiä lukea ainakaan paperisena eikä suihkun jälkeen voi kuivattaa hiuksia ja tehdä normaaleja aamumeikkauksia. Nämä ovat pieniä huolia.

No uutiset ja lehdet saattoi onneksi lukea lehdestä vaikka mies kävikin hakemassa kosteiksi muuttuneet sanomalehdet laatikosta. Kiitos muuten urheille lehdenjakajille, jotka teitte työtänne tuulessa ja sateessa ja erittäin ikävissä olosuhteissa viime yönä. Keskipohjanmaan toimituksessa porukka tekee töitä uutisoidakseen myrskyn seurauksia. Saa ottaa yhteyttä toimitus@kpk.fi.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »