keskiviikko 21.10.2020 | 02:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Lopetetaanko työpaikat sorateiden varsilta? – Vääriin mielikuviin paljon on satsattu siitä kuinka kaikki järvet ja joet pilaantuu turvetuotannon vuoksi

Tapani Pollari Kaustisen Perussuomalaiset
Ti 22.9.2020 klo 17:30

Polttoturvetta ei olla pelkästään korottamassa sen verotusta vaan lopettamassa kokonaan.

Sanna Marinin hallitus mukaan lukien myös Keskusta hyväksyi energiaturpeen alasajon nostamalla tuplasti sen verotusta.

Sen nyt ymmärtää että vihreät haluaa tuhota maaseudun ja sen elinkeinon, mutta näyttää nyt siltä että keskustakin on lyömässä vihreää foliohattua päähänsä.

Ovatko nämä päättäjät koskaan edes nevoilla käyneet ja eteenkään turvetuotantoalueilla? Silti päätöksiä niistä tekee.Suhteellisuudentajua ei ainakaan tunnu olevan.

Turvemaata 9.08 miljoonaa hehtaaria, eli 1/3 osaa maamme maapinta-alasta. Turvetutannossa 0.07 miljoonaa hehtaaria, eli 0.6%, kuitenki 4% Suomen energiatuotannosta.Suojeluksessa 1.2 miljoonaa hehtaaria, eli 13.2%. Ojittamatontakin 2.91 miljoonaa hehtaaria, eli 32%.

Pohjanmaalla suuri kotimaisen energian tuottaja, Seinäjoella kaukolämmöstä 75% turpeesta, Oulussa 60% ja Kokkolassa 40%.

Työllisyysvaikutus maassamme 5–6000 toimihenkilöä, yrittäjää ja kausityöntekijää sekä lisäksi n. 1500 muita yrittäjiä ja työntekijöitä eri sivuvaikutuksineen kuten konekorjaamoilla.

Se miten käy esimerkiksi maanparannus-, eläinten kuivike-, kompostointi-, ja eri kasvualustoissa käytettävälle turpeelle, ei vielä mulla ainakaan ole tietoa nouseko niidenkin verotus.

Mutta joka tapauksessa työpaikkoja me menetetään sekä lämmityksien hinnat kohoaa kun muidenki polttoaineiden hinnat verotuksella nousee tämän viherpuna hallituksen johdosta, jossa Keskusta mukana joka on kuin kynnysmatto johon pyyhitään kengät.

Tiedelehdessä artikkeli "Turvetuotanto ei kasaa järviin pohjalietettä" (voi googlata).

Eli vääriin mielikuviin paljon on satsattu siitä kuinka kaikki järvet ja joet pilaantuu turvetuotannon vuoksi.

Latviasta ja Venäjältä ollaankin jo tuotu voimaloihin haketta turpeen tilalle, onko se sitten ekologinen jalanjälki?

Ovatko nämä päättäjät koskaan edes nevoilla käyneet ja eteenkään turvetuotantoalueilla?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »