perjantai 30.10.2020 | 07:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomessa 93 uutta koronatartuntaa – Pedersören kunta myös koronakartalla

Hanna Rautio
La 26.9.2020 klo 12:34 | päivitetty su 06:40

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Suomessa on todettu vuorokaudessa 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL lauantaina puolen päivän aikaan. Varmistettuja tartuntoja on nyt koko maassa 9 577.

THL:n kuntakohtaisesta koronakartasta käy ilmi, että Pohjanmaan maakuntaan kuuluvassa Pedersören kunnassa on myös todettu viisi varmistettua koronavirustartuntaa. Pedersöre kuuluu Vaasan sairaanhoitopiiriin, joka raportoi lauantaina yhdestä uudesta tartunnasta.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston johtava lääkäri Pia-Maria Sjöström tarkentaa, että Pedersören osalta viiden henkilön tartuntamäärä tuli täyteen jo aiemmin tällä viikolla, torstaina.

THL:n kuntakartalle listataan kunnat, joissa on todettu vähintään viisi koronatartuntaa.

Aiemmin Keskipohjanmaan levikkialueen kunnista kartalla ovat olleet Kokkola (12), Lestijärvi (6), Nivala (12), Pietarsaari (11), Reisjärvi (12) ja Veteli (5).

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ei tiedottanut lauantaina uusista tartunnoista alueellaan iltapäivään mennessä. Lauantaina illalla Soitesta kuitenin kerrottiin, että Kokkolassa on todettu kaksi uutta tartuntaa, joista toiseen liittyy joukkoaltistuminen.

Viimeisimmästä tartuntatapauksesta kerrottiin keskiviikkona. Yhteensä tartuntoja on Soiten alueella nyt 45.

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonenkommentoi perjantaina Keskipohjanmaalle, että koronaepidemia ei ole Keski-Pohjanmaalla kiihtymisvaiheessa, vaikka alueellinen ilmaantuvuus noin 10 – 25 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden aikana ylittyykin juuri ja juuri.

– Yhdellä mittarilla raja ylittyy kyllä, mutta suunta ei ole kokonaisuudessaan sellainen, että se viittaisi kiihtymisvaiheeseen, Rahkonen sanoi.

//Uutista täsmennetty 26.9.2020 klo 13.34 Pedersören kunnan tartuntojen osalta. Uutista korjattu 27.9. klo 6.40 Soiten alueella todettiin lauantaina illalla kaksi tartuntaa, joista toiseen liittyy joukkoaltistuminen//

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »