perjantai 23.10.2020 | 02:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään Kalajoella vuonna 2022 – Hiekkasärkät veti pisimmän korren ehdokkaiden joukosta

Hanna Rautio
La 26.9.2020 klo 13:04 | päivitetty la 14:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokoomuksen puoluehallitus on päättänyt, että kokoomuksen seuraava puoluekokous järjestetään Kalajoen Hiekkasärkillä 10.–12.6.2022. Kalajoki veti lukuisista vaihtoehdoista pisimmän korren, puolueesta kerrotaan.

– Se on iso asia Kalajoelle. Olemme tosi iloisia tästä päätöksestä, kommentoi Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari kokouspaikkavalintaa.

Puoskarin mukaan isommat kokousjärjestäjät alkavat pikkuhiljaa löytää Hiekkasärkät kokouspaikkana.

– Aiemmin meillä on jo järjestetty onnistuneesti Leijonien (Suomen Lions-liitto ry:n) ja OP Ryhmän isot kokoukset sekä SLEY:n evankeliumijuhlat, Puoskari listaa viime vuosien suurimpia kokoustapahtumia.

Suomen suurimpiin lukeutuvan puolueen puoluekokous tuo myös odotettavasti enemmän valtakunnallista julkisuutta matkailupitäjään, kuin edellä mainitut kokoontumiset.

– Se on juuri näin. Tällainen tapahtuma auttaa maineen rakentamisessa. Se on Kalajoelle taas näytön paikka, kaupunginjohtaja toteaa.

– On todella hienoa, että kokoomus saapuu pitämään seuraavan puoluekokouksen Pohjois-Pohjanmaalle Kalajoelle upeisiin puitteisiin. Tulemme järjestämään yhdessä alueen matkailuyrittäjien kanssa ikimuistoisen kokouksen yli tuhannelle puoluekokousosallistujalle. Kokousnäkyvyydellä on iso merkitys myös alueelle tärkeän matkailuelinkeinon kannalta, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismo kommentoi puolueen tiedotteessa.

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään Pohjois-Pohjanmaalla yli 30 vuoden tauon jälkeen. Kokoomuksen puoluesihteeri pitää aluetta kokoomukselle poliittisesti tärkeänä.

– Pohjois-Pohjanmaan hakemus vakuutti puoluehallituksen omaperäisyydellään ja ainutlaatuisuudellaan. Näemme alueella myös merkittävän potentiaalin kokoomuksen kannatuksen nostamiseen. Jo nyt eteläiseltä Pohjois-Pohjanmaalta tulee paljon yhteydenottoja yrittäjiltä, jotka ovat pettyneitä hallituksen talouspolitiikkaan, , kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko kommentoi.

Kokoomuksen puoluekokoukseen osallistuu noin 1 300 henkilöä. Puoluekokous tullaan järjestämään tavanomaiseen tapaan, mikäli sen hetkinen terveys-turvallisuustilanne sen sallii, puolueesta kerrotaan.

Kokoomus oli vuoden 2019 eduskuntavaalien kolmanneksi suurin puolue SDP:n ja Perussuomalaisten jälkeen. Sillä on 38 kansanedustajaa, joista kaksi Oulun vaalipiiristä.

Kalajoen 35 kaupunginvaltuutetusta neljä edustaa Kokoomusta. Kokkolassa kokoomuslaisia valtuutettuja on viisi 43 valtuutetun joukosta.

//korjattu klo 13.47 tapahtuman päivämäärä oikeaksi 10.–12.6.2022. Täydennetty klo 14.03 Kalajoen kaupunginjohtajan kommenteilla, täydennetty klo 14.30 Kokoomuksen kansanedustajien ja Kalajoen ja Kokkolan valtuutettujen määrällä//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »