tiistai 20.10.2020 | 03:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Seppo Luokkalan urheilukolumni: Taivas lyönyt tulta ja NHL-finaaleissakin salamoi vielä kerran.

Su 27.9.2020 klo 20:08

Kotakorven Kerttu, Huutosen Matti ja monet muut meikäläisen arkiaamujen tutut ovat puhuneet syyskuun aikana aivan kummia. Ja olleet vieläpä oikeassa. Sen on huomannut erityisesti keskellä yötä NHL-peliä katsellessa. Yllättävät välähdykset ovat säpsäyttäneet, vaikka eletään jo pitkällä syksyä.

Aina salamointi ei tuo mukanaan mainittavaa jylinää, sillä pimeydessä salaman valoteho kantaa epäilemättä vähintään kymmenien kilometrien päähän.

Tämän aasinsillan kautta lähestytään asiaa. Eli kun kerran vielä salamoi, on Tampa Bay Lightning Stanley Cupin voittaja. Pyttyä nostellaan varhain tiistaiaamuna, ellei nyt ihan jotain merkillistä satu.

Oikeastaan minkä tahansa nyt pelatun finaaliottelun näkemällä saattoi tulla johtopäätökseen, että Tampa Bay voittaa lopulta. Niin ahtaalla se on Dallas Starsia pitänyt ottelusta toiseen. Pelin vieminen näytti tuovan selvän 4–1-voiton, mutta toisin kävi. Stars onnistui sunnuntain alkajaisiksi venyttämään pelikautta vielä kahdella päivällä.

Game seveniä ei siis nähdä. Olen kuitenkin mieluusti väärässä, sillä suomalaissympatia teki ainakin minusta Dallasin kannattajan tähän ottelupariin.

Toinen hyvä syy Starsin riveissä seisomiseen on altavastaajana oleminen. Tuskin kovin moni osasi vuosi sitten aavistaa, että hankitut konkarit syttyisivät taistelemaan aina finaaliotteluihin asti.

Ehtoopuolen pelaajat Joe Pavelski ja Aleksandr Radulov ovat olleet pudotuspelien viimein käynnistyttyä erinomaisia vastuunkantajia Dallasissa. Aivan viimeisimmissä on myös iki-inhottava Corey Perry ponkaissut esiin. Ei ole syytä kadehtia maalivahtia ja häntä auttavaa pakkia, kun Perry tulee työmaalleen. Siis sentin päähän maalivahdinalueesta.

Muutama sana NHL-finaalien suomalaisista. Kun pelataan isoista asioista, jakautuvat Dallasin puolustajien peliminuutit noin neljälle miehelle. Nuori Miro Heiskanen ja kokenut Esa Lindell ovat tehneet upeaa työtä illasta toiseen tämän nelikon palasina.

Hyökkäyksen Roope Hintzin syksyä on jonkinlainen vamma hidastanut. Vauhtikone joutui jopa olemaan kokonaan sivussa voitokkaasta viidennestä finaalista. Oma lukunsa on tietysti Joel Kiviranta, joka laittaa tilanteen tullen kiekon maaliin.

Mikäli Dallas jollakin ilveellä nousisi toiseen mestaruuteensa, olisi Miro Heiskanen hyvä ehdokas pudotuspelien MVP:ksi. Näillä näppäimillä siitä tittelistä kisaavat Lightingin ykköspakki Victor Hedman ja pleijareiden parasta ketjua pyörittävä Brayden Point.

Vaikeuksien kautta on NHL-kausi tulossa päätökseen. Seuraavan sesongin sanotaan alkavan vuoden 2021 alussa. Siihen mennessä ovat mm. Buffalo, San Jose ja Detroit olleet lomilla jo yli yhdeksän kuukauden ajan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »