perjantai 4.12.2020 | 18:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Maininkeja Mallorcalla

Ylen uusi poliisisarja on aurinkoinen ja menevä. Ratkaistavat rikokset voisivat olla juonekkaampiakin.

Hannu Björkbacka
To 15.10.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

★ ★ ★

Tapahtui Mallorcalla.Ohjaus Bryn Higgins ym., 2019Yle TV1 to 15.10. klo 17.10/Areena

Kun Bondkin on pettänyt yleisönsä ja siirtänyt agenttitouhunsa ensi vuoteen, mieli palaa löytää korvikkeita nollanollaseiskan suurelle seikkailulle. Elokuvissa pyörivä Tenet on oikein hyvä yritys siihen suuntaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa Christopher Nolanin supermegatoimintapläjäyksessä, jossa höpöjuoni tarjoillaan niin kiihkeänä hurlumheinä, ettei katsoja ehdi logiikkaa paljoa miettiä.

Uutuussarja Tapahtui Mallorcalla lainaa alkutekstijaksonsa sähäkkään animaatioon bondmaista meininkiä. Tunnuslaulukin muistuttaa esikuvasta. Ja mikä ettei Mallorcan aurinkoista atmosfääriä, palmujen reunustamia katuja, rantoja ja vuoristomaisemia voi pitää seikkailulle otollisina. Nyt, kun ei pääse mihinkään matkustamaan, tuntuu kliseisinkin lomamesta eksoottiselta.

Kelpoa viihdykettä Tapahtui Mallorcalla tarjoaa. Siinä ei ole mitään erikoista vikaa. Elen Rhys brittipoliisi Mirandana ja Julian Looman saksalaiskollega Maxina ovat pystyviä näyttelijöitä, joilla on vaivatonta karismaa. Silmää hiveleviä kuvia vilisee katsojan edessä niin aurinkosaaren luonnosta kuin hulppeista ökyhuviloista uima-altaineen.

Ensimmäisessä jaksossa ilmiantajaksi päätynyttä huippuvarasta saatetaan oikeuden eteen, mutta vasikan suojeleminen rikostoverien kostolta osoittautuu vaikeaksi jo lentokentällä. Episodissa tutustumme henkilöihin. Miranda on pakkomielteinen tosikko, burnoutin kärsinyt työnarkomaani. Max puolestaan syntymähuoleton, avoautolla ajava playboy.

Ongelmaksi muodostuvat yhdentekevät tarinat. Juonten käänteet eivät päätä huimaa, vaikka muuten sarjassa sattuu ja tapahtuu ja vauhtia piisaa. Iltapäiväsarjana Tapahtui Mallorcalla vertautuu kevyessä tyylilajissaan Karibialle sijoittuneeseen Murhaan paratiisissa, vain sillä erotuksella, että jälkimmäisen persoonalliset, lämpimät hahmot olivat pääsyy seurata ohjelmaa. Samaan katsojan tutuksi tulemiseen Mallorca-sarjalla on vielä matkaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »