keskiviikko 21.10.2020 | 10:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Ministeri kiemurtelee

Ke 14.10.2020 klo 19:30

Valtioneuvosto on ylin täytäntöönpanovallan käyttäjä ja sisäministeri maan ylin järjestysvallan käyttäjä. Ministeri Ohisalo kiemurtelee kuin mato koukussa toimittajien kysymysten edessä.

Jos kaksi laillista asiaa törmää toisiinsa tai jos jonkun tehtävän toimivallan suhteen on erimielisyyttä, kiistan ratkaisuvalta on silloin valtioneuvostolla.

Onko hyväksyttävää mielenosoittajien istua kadulla ja estää liikenne, on kysymyksen ydin? Maan ylintä järjestysvaltaa käyttävän ministerin tulisi tietää ja uskaltaa sanoa, ettei minkään kaupungin poliisiviranomainen salli sellaista mielenosoitusta, jossa suljetaan yleisen liikenteen ohessa pelastusajoneuvojen vapaa kulku, estetään niiden toiminta tai voidaan aihettaa haittaa ihmisten henkeä ja omaisuutta turvaaville viranomaisille. Kadulla istuminen, haitan aihettaminen on varmasti kielleytty kaupungin järjetyssäännössä, tai jossain muussa demokraattisesti hyväksytyssä säännössä. Tämän valvonta kuuluu poliisille.

Ministeri Ohisalo toteaa: ”Ettei poliittisen tahon tule ottaa kantaa, ennen kuin valvontaviranomaiset ovat tutkineet asian.”

Nyt ministerin ja poliitikon rooleja käytetään mielivaltaisesti politikointiin.

Yleisellä tasolla ministeri voisi vastata, kulkeeko hallituksen ja ao ministerin arvovalinta kansalaisten turvallisuus vai mielenosoittajien oikeus edellä? Siunaako ministeri kansalaistottelemattomuuden?

Emme halua yhteiskuntaa, jossa yhdenasian liikkeet jo etukäteen ilmoittavat lakia rikkomalla hoitavansa asioitansa eteenpäin.

Pekka Lindholm

Perho

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »