maanantai 2.8.2021 | 14:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Terveisiä Hölmölandiasta!

Mauri Nygård
To 22.10.2020 klo 07:10

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Surakka ja Jukkola kirjoittivat (KP 11.10.20), miten elämä Hölmölandiassa perustuu valitsemiemme edustajien tekemiin laittomuuksiin. Luovutimme kansanvallan ja itsenäisyyden laukaustakaan ampumatta.

Kaikki tämän tietävät, mutta silti olemme joka vuosi osallistuneet valheelliseen näytelmään, jossa juhlimme olematonta itsenäisyyttämme ja kättelemme edustajien välityksellä henkilöä, joka perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana oli avainpaikalla EU-jäsenyydestä päätettäessä. Sitä seurasi, että hän – oikein mukava mies – oli ministerinä junailemassa uutta valuuttaa ilman eduskunnan nimenomaista päätöstä ja on hyväksynyt eurosta johtuneet vaikeudet ja jopa lähes lahjoitti valtion lainasaamiset lamavelkaisilta yrittäjiltä ulkomaille, mutta yrittäjille ei suonut helpotuksia.

Me kunnioitamme ja äänestämme tätä miestä, joka on pitänyt meidät mukana läntistä sotaelinkeinoa ja Israelin valtiota hyödyttävissä pakotteissa Venäjää vastaan. Ei väliä esimerkiksi sillä, että Valio Oy:n johto arvioi heti alkuunsa pakotteista aiheutuneen 400 miljoonan euron tappio. Tappiota tulee joka vuosi, ja kuntien verotulotkin kärsivät, mikä vaikuttaa esimerkiksi vanhustenhoitoon ja kyläkoulujen lakkauttamisiin.

Euro on aiheuttanut kaksi talouslamaa. Ensimmäisen, kun vahvan markan politiikalla piti täyttää sisäänpääsyehdot ja toisen kerran tällä vuosituhannella pankkikriisin jälkivaivana.

No miten Hölmölandian viisaat taloustieteilijät, rehelliset tutkijat, fiksut taloustoimittajat, johtavat niin rehelliset kuin osaavat poliitikot ja asioita harkitsevat äänestäjät ovat euron turmiollisuuteen reagoineet?

Aivan oikein! Siten kuin itselleenkin epärehelliset ja henkisesti laiskat yleensä reagoivat, eli ei juuri mitenkään. Vaietaan ja äänestetään kuten ennenkin.

Juuri on ilmestynyt aiemmalta pääministeriltä kirja 90-luvun alun tapahtumista. Mediasta nähdyn mukaan siinäkään ei tuoda esiin laman todellista syytä, pyrkimystä euroon. Tosin takuuseen en voi mennä, vaikka tästä olisikin kirjassa, mutta sopuleiksi kutsutut Hölmölandian toimittajat eivät ole onnistuneet sitä minulle osoittamaan. Ovathan he jo 30 vuotta yksimielisesti vaienneet totuudesta, joten mitäpä syytä nyt olisi rehellisiksi heittäytyä! Koskeeko sama nuorta pääministeriäkin, selviää, kun luen kirjan.

Seurasin läheltä, miten koulutetuin ja ihanteellisin nuoriso ihastui unelmaansa ja näki sen liki toteutuneena rajan takana. Rajantakainen kuitenkin romahti, kun ihmiset lopulta kyllästyivät epärehellisyyteen. Hölmölandian väki sen sijaan rakastaa itsepetosta. Uudeksi poliittiseksi tähdeksikin on Perussuomalaisille valittu henkilö, joka kannattaa sotaelinkeinon intressejä eli Nato-jäsenyyttä ja joka äänesti Unionissa TTIP-sopimuksen eli kansallisvaltioiden alasajon puolesta. Noin saa ministerikelpoisuuden. Trumpin jälkeen TTIP otetaan uudestaan esille.

Syrjäisestä Hölmölandiasta onkin tarkoitus tehdä Unionin erityissuojeluksessa olevien susien ja kanahaukkojen Viherlandia, jossa vieraillaan kaksi kertaa vuodessa: juhannuksena katsomassa aurinkoa ja jouluna katsomassa revontulia.

Euro on aiheuttanut kaksi talouslamaa.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »