perjantai 4.12.2020 | 07:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Tuulivoimalat eivät rajoita metsästystä – Tuulivoimalaa tai muita rakennuksia kohti ei tietenkään saa ampua, tämä on varmasti metsästäjille itsestään selvää

Ti 27.10.2020 klo 16:45

Tuulivoimaloiden vaikutusta metsästykseen pohdittiin lehden mielipidepalstalla aiemmin. Metsästyslain 2§ mukaan metsästysoikeus on maanomistajalla, joka päättää mitä metsästysoikeudellaan tekee. Lakiin ei ole eikä olla esittämässä muutoksia, jotka veisivät maanomistajalta päätäntävallan tai esimerkiksi kieltäisivät metsästämisen tuulivoimaloiden läheisyydessä. Myöskään naapurimaassa Ruotsissa ei ole suunnitteilla muutoksia metsästyskäytäntöihin tuulivoima-alueilla.

Tuulivoimalat rakennetaan Suomessa pääasiassa vuokramaalle. Tapaukset, jossa maata ostetaan tuulipuiston käyttöön ovat hyvin poikkeuksellisia. Tyypillisesti vuokrasopimuksissa sanotaan, että maanomistajat saavat metsästää alueella normaalisti. Tuulivoimalaa tai muita rakennuksia kohti ei tietenkään saa ampua, tämä on varmasti metsästäjille itsestään selvää.

Tuulivoimaloiden välinen etäisyys on nykyaikaisessa tuulipuistossa 600–800 metriä. Alueelle mahtuu hyvin metsästämään turvallisesti. Tänäkin vuonna on useilla tuulipuistotyömailla ja tuulipuistoissa esimerkiksi hirvenmetsästys käynnissä ilman ongelmia. Alueen hyvä tieverkko hyödyttää myös metsästäjiä, ja monet tuulipuistojen omistajat ovat hyvässä keskusteluyhteydessä alueen metsästäjiin niin hankekehityksen kuin tuulivoimatuotannon aikana.

Anni Mikkonen

Toimitusjohtaja

Suomen Tuulivoimayhdistys ry

Lukijan mielipide: Metsästys kielletään tuulivoimaloiden läheisyydessä?

Tänäkin vuonna on useilla tuulipuistotyömailla ja tuulipuistoissa esimerkiksi hirvenmetsästys käynnissä ilman ongelmia.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »