perjantai 27.11.2020 | 10:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Centriassa voi ensi vuonna erikoistua mielenterveys- ja päihdetyöhön: "Mielenterveyden häiriöt ovat kansanterveydellinen haaste"

Päivi Savela
Pe 30.10.2020 klo 08:03

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Centria-ammattikorkeakoulussa alkaa tammikuussa 2021 mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus.

Koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena, johon kuuluu kaksi lähiopetuspäivää kuukaudessa sekä itsenäistä opiskelua.

Erikoistumiskoulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat suorittaneet sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon, ja joilla ei ole vielä laajaa kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Mielenterveyden häiriöt ovat kansanterveydellinen haaste, sanoo yliopettaja Hanna-Mari Pesonen Centriasta.

– Ihmisten tarpeiden mukaiset mielenterveys- ja päihdepalvelut edellyttävät vahvaa osaamista niin terveyden edistämisessä ja häiriöiden ennalta ehkäisyssä kuin hoidossa ja kuntoutuksessa, Pesonen sanoo.

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutuksen avulla opiskelija voi vahvistaa ja syventää omaa ammatillista mielenterveys- ja päihdeosaamista.

Erikoistumiskoulutuksen suunnittelussa on ollut mukana 19 ammattikorkeakoulua. Lisäksi osaamisalueiden määrittelyssä on ollut mukana työelämän edustajia eri puolilta Suomea, joten koulutus vastaa hyvin työelämän vaatimuksiin.

Hakuaika koulutukseen alkaa 2.11. ja päättyy 30.11. Haku tapahtuu Centrian verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta. Koulutuksesta järjestetään myös esittelytilaisuuksia Teamsissa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »