tiistai 2.3.2021 | 19:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kruunupyyn tartuntaketjussa jälleen uusi koronavirustartunta – Kruunupyyn alueen rajoitustoimista päätetään keskiviikkona

Vili Ruuska
Ma 16.11.2020 klo 11:14 | päivitetty ma 16:58

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy Kruunupyyn tartuntaketjuun, joka havaittiin viime viikolla.

Tartunnat lähtivät leviämään perhetapahtumassa, josta on kertynyt todettuja tartuntatapauksia kaikkiaan 12. Karanteenissa on Soiten alueella tällä hetkellä 85 henkilöä.

Kahden viikon aikana koko Soiten alueella on todettu 18 tartuntaa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu epidemian aikana 112 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku kahden viimeisimmän viikon aikana on 23 tapausta 100 000:ta asukasta kohti.

Kaikissa Kruunupyyn tehostetun palveluasumisen yksiköissä rajoitetaan vierailuja. Soite kuitenkin mahdollistaa turvalliset vierailut esimerkiksi pleksien välityksellä, terasseilla sekä videopuheluiden avulla.

Kruunupyyn alueen vammaispalveluyksiköissä Solgårdenissa sekä Regnbågenissa otetaan erityisjärjestelyt käyttöön. Matkapalvelukeskuksen kyytien yhdistely on kielletty Kruunupyyn alueella 23.11. saakka. Kruunupyyn alueen tarkemmista rajoitustoimista päätetään viranomaisryhmässä keskiviikkona 18.11.

Luodon Holmin esikoulussa todettu ko­ro­na­ta­paus, johon liittyvän joukkualtistumisen seurauksena 46 ihmistä on ka­ran­tee­nissa.

Koronatartunnan saanut henkilö on ollut Luodon Holmin esikoulun tiloissa 10.-11.11. Hän on ollut oireeton, mutta kuitenkin tartuttava.

Karanteenissa on 38 oppilasta ja 8 koulun työntekijää. Esikoululaisten opetus tapahtuu erityisjärjestelyin karanteenin aikana.

Muu opetus Holmin koululla jatkuu normaalisti, koska muut oppilaat ja opettajat eivät ole altistuneet tartunnalle.

Vaasan sairaanhoitopiirissä puolestaan on havaittu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen yhteismäärä on siten 1 059.

Ilmaantuvuusluku on pienentynyt 46 tapaukseen 100 000:ta henkilöä kohden piirin alueella. Ilmaantuvuusluku lasketaan kahden viimeisimmän viikon ajalta.

Sunnuntaina otettiin 73 näytettä. Kaikkiaan näytteitä on otettu lähes 25 000 Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Koronavirusepidemia on yhä kiihtymisvaiheessa Vaasan sairaanhoitopiirissä. Keskipohjanmaan levikkialueesta Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Pietarsaari kuuluu Vaasan sairaanhoitopiiriin.
Markku Jokela

//16.11. kello 13.05 Päivitetty juttua Soiten tiedoilla. Muokattu otsikkoa.

//16.11 kello 16.55 Päivitetty juttua Luodon kunnan tiedoilla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »