keskiviikko 25.11.2020 | 16:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupunki sai syntymäpäivälahjaksi upean musiikkiteoksen, jossa on mukana liuta kokkolalaisia nuoria ja lapsia – Katso musiikkivideo täältä

Arja Kangas
Pe 20.11.2020 klo 14:20 | päivitetty pe 14:26

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkola 400 -juhlavuoden tilausteoksen ”Nuori sielu avoimena” ensimmäinen osa on julkaistu tänään perjantaina musiikkivideon muodossa.

Videon julkaisu Keski-Pohjanmaan konservatorion Youtube-kanavalla on osa Loistavaa! -lasten ja nuorten kulttuuriviikon ohjelmaa.

Kokkolan kaupungin ja konservatorion tilaaman teoksen on säveltänyt Mikko Pellinen ja sanoittanut Heidi Maria Paalanen. Musiikkivideon on ohjannut Ulla Nikula. Lapsikuorolle ja orkesterille sävelletyssä teoksessa ovat mukana Mäntykankaan koulun musiikkiluokat 4-6, lapsikuoro Sävelsäkki sekä Kokkolan Nuorisokuoro.

Katso video tästä:

Teos on saanut inspiraationsa samannimisestä Pekka Jylhän suunnittelemasta J.V. Snellmannin patsaasta joka sijaitsee Kokkolassa Kaarlelankadulla. Kivi jolle patsas on sijoitettu oli aikoinaan yksi J.V. Snellmannin lempileikkipaikoista.

Uudessa teoksessa tuo ”poika kivellä” on symbolisesti kuin kuka tahansa meistä kaupunkilaisista. Leikillisyys, luonto ja juurien arvostus kuuluvat neliosaisessa teoksessa kautta linjan.

Aiheesta lisää:

Kivellä lukeva poika innosti sanoittaja Heidi Maria Paalasen ja säveltäjä Mikko Pellisen sana- ja sävelilotteluun – Kokkolan kaupunki sai syntymäpäivälahjaksi leikkisän juhlateoksen

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »