lauantai 16.1.2021 | 04:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupunginjohtajan johtamistapaan kohdistunut kritiikki tullee käsitellyksi –  Edessä on henkilöstölle tehtävä työtyytyväisyyskysely

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattilan kanssa on käyty kehityskeskusteluja ja johtamistyyliä on viilattu. Toistakymmentä erilaista keskustelua ja kokousta on aiheen ympärillä käyty, tällä erää asia tullee päätökseen. Edessä on henkilöstölle tehtävä työtyytyväisyyskysely

Minna Mustonen
Su 22.11.2020 klo 19:00 | päivitetty su 19:13

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Maanantaina kokoontuva Kokkolan kaupunginhallitus summaa kaupunginjohtajuutta, kaupunginjohtajan johtamistyylistä annettua kritiikkiä. Näillä näkymin kaupunginhallitus katsonee asian tulleen käsitellyksi.

Taustalta löytyy Keskipohjanmaan elokuussa julkaisema juttu, jossa nostettiin päivänvaloon Kokkolan kaupunginjohtajan Stina Mattilan johtamistavasta esitetty kritiikki, kerrottiin pelolla johtamisesta ja suoranaisesta huutamisesta. Kritiikki esitettiin nimettömästi, useista eri lähteistä.

Kaupunginhallitus edustaa työantajaa suhteessa kaupunginjohtajaan. Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto yhdessä hallintojohtajan ja henkilöstöjohtajan kanssa käynnisti johtajasopimuksen mukaisen kehityskeskustelun kaupunginjohtaja Mattilan kanssa.

Samalla aloitettiin selvitys lehdessä esitettyyn nimettömään kritiikkiin liittyen, asia kerrotaan kaupunginhallituksen esityslistalla.

Kehityskeskusteluissa on noudatettu kaupungin ohjeistusta kehityskeskustelun käymisestä. Keskustelujen yhteydessä on käsitelty kaupunginjohtajan työhyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, ammatillista kehittämistä ja saamaa palautetta työstä.

Kehityskeskustelujen sisältöjen kerrotaan olevan luottamukselliset.

Kehityskeskusteluiden yhteydessä on kaupunginjohtajalle valmisteltu tavoitteet tulevalle vuodelle.

Kokkolassa tullaan toteuttamaan vielä loppuvuoden aikana henkilöstön työtyytyväisyyskysely.

Kysely toteutetaan tänäkin vuonna ja hallitukselle tuodaan kyselyn tulokset normaaliin tapaan.

Kokkolan valtuusto on hyväksynyt Kokkolan kaupungin toimintamallin häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi, ohje koskee koko henkilökuntaa sekä luottamushenkilöitä.

Elokuun aikana kaupunginjohtaja on eri tilaisuuksissa nostanut esille keskusteluun Keskipohjanmaa lehdessä julkaistun artikkelin hänen johtamistyylistä. Käydyissä keskusteluissa on korostettu, että asioita tulee ja voidaan käsitellä kaikissa tapauksissa läpinäkyvästi edellä olevan toimintamallin mukaisesti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto on kuullut erikseen ja ilman kaupunginjohtajaa johtoryhmää, työsuojeluhenkilöstöä ja pääluottamusmiehiä. Näissä tilaisuuksissa on keskusteltu myös Keskipohjanmaa-lehden esille ottamaa aihetta, koskien kaupunginjohtajan johtamistapaa.

Käydyissä keskustelutilaisuuksissa on tiedusteltu myös läsnäolijoilta näkemystä ulkopuolisesta selvittäjästä. Kuitenkaan ulkopuoliselle selvittäjälle ei ole nähty tarvetta olevan.

Kaupunginjohtajan johtamistyyliin liittyviä keskusteluja on käyty kaupunginhallituksen puheenjohtajiston johdolla ja muutoinkin käytyjä erilaisia keskustelu ja kuulemistilaisuuksia on pidetty useita.

Elokuussa 3. päivä Kokkolan valtuuston puheenjohtajat, kaupunginhallituksen puheenjohtajat, valtuustoryhmien puheenjohtajat sekä hallintojohtaja kokoontuivat ja tilaisuudessa informoitiin keskeisiä päättäjiä Keskipohjanmaa- lehdessä esiin nostettua kritiikkiä, joka kohdistui kaupunginjohtajan johtamistapaan.

6.8.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajisto ja hallintojohtaja kävivät läpi asian eteenpäinviemistä ja tiedottamista. 10.8.2020 kaupunginhallitus, henkilöstöjohtaja, työsuojelupäällikkö sekä kaupunginjohtaja on informoinut kaupunginhallitusta Keskipohjanmaa- lehden artikkeliin liittyen. Kaupunginhallitus on lähettänyt asiasta tiedotteen elokuussa.

17.8.2020 kaupunginhallitus, henkilöstöjohtaja, työsuojelupäällikkö, ovat saaneet työsuojeluvaltuutettujen kannanoton kaupunginjohtajan toimintaan liittyen. Kaupunginhallitus on lähettänyt asiasta tiedotteen 18.8.2020.

26.8.2020 kaupunginjohtaja Stina Mattila on informoinut YTR:ää eli yhteistoimintaryhmää.

26.8.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajisto aloitti kehityskeskustelut kaupunginjohtajan kanssa. Osapuolet ovat yhdessä sopineet, että kaupunginjohtajan kehityskeskusteluun osallistuvat tässä

vaiheessa hallintojohtaja sekä henkilöstöjohtaja.

Elokuun viimeisenä päivänä puheenjohtajisto kävi evästyskeskustelun kaupunginhallituksen kanssa kehityskeskustelun osalta.

2.9.2020 kehityskeskustelut jatkuvat ja 3.9.2020 kaupunginjohtaja antoi informaation asiasta esimiesinfossa.

29.9.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja johtoryhmän kuuleminen, 6.10.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa kehityskeskustelut jatkuvat.

19.10.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja työsuojeluvaltuutettujen kuuleminen.

22.10.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja henkilöstön edustajien kuuleminen.

29.10.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajiston mukaan kehityskeskustelut päättyvät.

Marraskuun 3.päivä kehityskeskustelujen ja suoritettujen kuulemisten yhteenveto esitettiin kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajistolle, kaupunginjohtajalle, hallintojohtajalle sekä henkilöstöjohtajalle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja kaupunginjohtajan kesken on sovittu kehityskeskustelun pohjalta muun muassa se, että koulutusta vahvistetaan ja se, että kaupunginhallituksen puheenjohtajisto tulee seuraamaan tiiviisti kaupunginjohtaja Stina Mattilan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman toteutumista.

Esityksenä on, että selvitystyön todetaan tältä osin päättyneeksi.

Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessa.

Lue aiheesta aiemmin kirjoitettua:

"Herlevin työryhmä painaa asioita villaisella" – Kaupunginvaltuutettu Mauri Lahti ei ole tyytyväinen siihen, kuinka Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattilan johtamistapojen selvittely on edennyt

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtajisto on aloittanut kehityskeskustelut otteistaan kritisoidun kaupunginjohtaja Mattilan kanssa – Varapuheenjohtaja Janne Jukkola: "Itsellänikin oli jotain tämän kaltaista tiedossa, kaikki ei ihan puskasta tullut"

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattilan johtamistapaa kritisoidaan voimakkaasti – Koetaan puuttuvan liian moneen asiaan ja pitävän henkilöstöä pelossa: "Pidin varpaillaanoloa raskaana", sanoo irtisanoutunut työntekijä

Kokkolan kaupungin johtaminen puhutti tarkastuslautakunnassa – "Kaupunginjohtajan esimies on kaupunginhallitus ei valtuusto", muistuttaa valtuuston puheenjohtaja

Tämä kaikki tiedetään Kokkolan kaupungin johtamisongelmista – Keskipohjanmaa kokosi tilanteen eri vaiheet yhteen

Fakta

Kritiikki tuli loppukesällä

Keskipohjanmaassa uutisoitiin, että Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattilan koetaan puuttuvan liian moneen asiaan. Otteet olisivat johtaneet ilmapiiriongelmiin.

Arvostelijoiden joukossa oli sekä kaupungin nykyisiä että entisiä työntekijöitä ja paikallispoliitikkoja.

Sen johdosta kaupunginhallituksen puheenjohtajisto aloitti kehityskeskustelut Mattilan kanssa.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »