maanantai 25.1.2021 | 19:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Väyrynen ei totisesti väsy yrittämään

Tiina Ojutkangas
Ma 23.11.2020 klo 20:00

Suomen tunnetuimpiin poliitikoihin kautta aikojen kuuluva Paavo Väyrynen ei ole mies, joka luovuttaa helposti. Kaikista takapakeista huolimatta Väyrynen jatkaa politiikassa ja otsikoissa. Nyt Väyrynen on valittu keskustan kaksikielisen piirin (Centerns Distrikt) puheenjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen.

Puheenjohtajavalinta tehtiin sääntömääräisen syyskokouksen jatkokokouksessa sunnuntaina. Väyrynen siirtyy piirin puheenjohtajaksi kuukausi sitten valitun kruunupyyläisen Peter Albäckin paikalle.

Kruunupyyläinen suitsuttaa Väyrystä. "Paavo on luvannut, että hän eheyttää ja parantaa kaksikielisen piirin ja puoluejohdon tulehtunutta tilaa sekä lähtee rakentamaan uudestaan piirin maanlaajuista toimintaa. Laiha sopu on aina parempi kuin muhkea riita".

Koko ruotsinkielisen piirin vastustaja löytyy lähes kruunupyyläisen Ahlbäckin kotikonnuilta. Kuten tiedetään Keskustan Keski-Pohjanmaan piirikokous esittää puoluehallitukselle ja -valtuustolle, että ruotsinkielinen piiri tulee erottaa puolueesta.

Esityksen perustelujen mukaan ruotsinkielinen piiri ei toiminnassaan noudata puolueen sääntöjä eikä periaatteita ja aiheuttaa puolueelle vahinkoa kannanotoillaan. Piirin mukaan se tulee erottaa puolueesta ja ruotsinkielinen toiminta tulee organisoida uudelleen. Keski-Pohjanmaan piiri on tarjoutunut olemaan tässä työssä mukana.

Keskustan puoluevaltuuston ensi viikonlopun kokousta voidaankin odottaa monesta syystä mielenkiinnolla. Piirin varsinainen edustaja keskustan puoluehallituksessa tulee olemaan Paavo Väyrynen, joka palasi keskustan jäseneksi vasta viime helmikuussa.

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin reaktio Väyrysen nykyiseen piiriin ei tullut sikälikään yllätyksenä, että ruotsinkielinen piiri on vuosikaudet tapellut puoluejohdon kanssa.

Eikä Väyrynen itsekään ole aivan ristiriidaton henkilö. Entinen puoluejohtaja, moninkertainen ministeri ja presidenttiehdokas ei jätä ketään kylmäksi. Väyrysen haave keskustan puheenjohtajuudesta ei toteudu, mutta varmasti hän onnistuu järjestämään päänvaivaa nykyjohdollekin.

Väyrysen haave puheenjohtajuudesta ei toteudu, mutta varmasti hän onnistuu järjestämään päänvaivaa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »