tiistai 26.1.2021 | 05:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupunki ottaa kuuttikuvasta hyödyn irti – Somekohun herättänyt kuva painetaan t-paitaan, mutta teksti muutetaan "helpommin hahmotettavaan muotoon"

Tapio Lehtinen
Ti 24.11.2020 klo 14:44 | päivitetty ti 14:57

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viime viikolla kaupungin sometilillä vilahtanut Kola-kuutti nosti Kokkolan kertaheitolla otsikoihin ja sosiaalisen median meemeihin.

Kokkolasta tuli Kuk kula ja asia sai julkisuutta Ruotsissakin.

Kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Korpisalo toteaa, että somen voima näkyy paitsi hahmon räjähdysmäisenä leviämisenä ihmisten tietoisuuteen, myös toiveena saada kuva erilaisiin tuotteisiin.

Paikalliset yrittäjät Solmu ja Boardvillage sekä Kokkolan kaupunki toteuttavat yhteistyössä hyväntekeväisyyskampanjan lapsille ja nuorille. Kaupunki antaa kuuttihahmon käyttöoikeudet kampanjatuotteisiin.

Graafikko Elina Warstan suunnittelemat tuotteet painetaan paikallisesti ja ne tulevat myyntiin kokkolalaiseen kivijalka- ja verkkokauppa Boardvillageen.

– Hahmo seikkailee joulumyyntiin ehtivissä paidoissa ja kangaskasseissa, kertoo Solmun Elina Warsta.

Boardvillagen yrittäjät Jonas Forsström ja Jan-Mikael Ahonen lähtivät mielellään mukaan yhteistyöhön. Tuotteet tulevat myyntiin sekä Kokkolan myymälään että verkkokauppaan,

– Haluamme käyttää hahmojen saamaa julkisuutta hyvään tarkoitukseen. Jokaisesta myydystä tuotteesta tilitetään euro lasten ja nuorten hyväntekeväisyyteen, kertoo Päivi Korpisalo.

Kuvan alkuperäistä käyttötarkoitusta ei kuitenkaan olla unohtamassa.

Kola -kuutti ja Kokko -lokki ovat Lasten ja nuorten Kokkola –ilmeen hahmot, jotka ensi vuodesta lähtien seikkailevat lapsille ja nuorille suunnatussa markkinoinnissa.

Somekohun herättänyt Kokkola-sana kuitenkin muutetaan kaupungin tiedotteen mukaan "helpommin oikein hahmotettavaan muotoon".

Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus lupaa lähettää kuuttipaidan Ruotsin TV4:n studioisännälle: "Laaja näkyvyys on yksinomaan hyvä asia"

Ei Keski- vaan Seksi-Pohjanmaa – Kokkolan pinkki kuutti riemastutti Kuk kula -tekstillä, mutta muistatko vielä seksiuutiset Halsualta ja Vetelistä?

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »