tiistai 26.1.2021 | 04:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Erityiset ostospäivät ovat nyt tarpeen – Paikallista kannattaa ostaa, jos ostoksille pääsee turvallisesti

Tiina Ojutkangas
To 26.11.2020 klo 20:00

Joulukauppa alkaa perjantain Black Fridaystä eli mustasta perjantaista. Monessa yrityksessä päivä on muuttunut pidemmäksi kampanjaksi ja se on hyvä myös turvallisuuden takia.

Kaupan liitosta kerrotaan, että kauppa kannustaa asiakkaita jaksottamaan joulunajan hankinnat mahdollisimman tasaisesti ruuhkien välttämiseksi ja koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi sanoo, että kaupan yritykset ovat keväästä lähtien tehneet onnistuneesti vastuullisia toimia sen varmistamiseksi, että kivijalkamyymälöissä on turvallista asioida.

On ihan silminnähtävää, että useimmat kaupat pitävät hyvin huolta turvallisuudesta ja se velvoittaa myös asiakkaita huolehtimaan maskin käytöstä, käsidesistä ja turvaväleistä. Tässä on vielä selvästi parannettavaa, vaikka moni toimiikin ohjeiden mukaan. Kaikki asiakkaat eivät tule ajatelleeksi, että esimerkiksi henkilökunta ei pääse pois hankalista tilanteista.

Black Friday näkyy ympäri maailman ja samalla tavalla myös keskipohjalaisissa liikkeissä. Paikallisen sisustus- ja lahjaliike Zinnan yrittäjä Heidi Tuunainen arvioi torstain Keskipohjanmaassa , että Black Fridayn merkitys on tavallista isompi koronan koettelemusten keskellä. Hän toteaa, että kevät oli tosi hiljainen, mutta sisustusalalle oli onni onnettomuudessa, kun ihmiset olivat paljon kotona.

Perjantain kävijöitä odottelee myös Mari Kaakinen, yksi nivalalaisen vaateliike Fundan kolmesta yrittäjästä. Hän arvioi lehtihaastattelussa, että myynnillisesti kaupalliset teemat tuovat aina hyvää lisää.

Erityisiä myyntiteemoja varmasti tarvitsee suurin osa kaupan alan yrityksistä. Koronan vaikutus huolestuttaa yrityksissä. Nyt on syytä toivoa, että joulureissaamisen väheneminen ja monien joulutapahtumien puuttuminen saa ihmiset panostamaan kotiin, lahjoihin ja ruokaan. Koronaturvallisuuden vuoksi on kaikenlaisia ruuhkia syytä välttää.

Kaupan liitto kannustaa tekemään joulun hankintoja pitemmällä aikavälillä ja tekemään myös verkko-ostoksia. Täällä maakunnissa tietysti toivoisi, että ihmiset käyttäisivät paikallisia palveluita siinä määrin kuin on turvallista ja ohjeiden mukaista liikkua ostoksilla.

Kauppa kannustaa asiakkaita jaksottamaan joulunajan hankinnat mahdollisimman tasaisesti ruuhkien välttämiseksi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »