maanantai 25.1.2021 | 18:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Keskipohjanmaan viikon viiniarvio: Roteva ja aromikas pihviviini

Juha-Matti Anttila
Pe 27.11.2020 klo 13:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viiniarvio

Los Intocables Black Malbec 2018, Argentiina, 14,98 €

Argentiinalaiset punaviinit ovat jääneet vähemmistöön tämän vuoden arvioinneissa. Nyt löytyi uutena yksilönä Los Intocables ja vielä etikettimerkinnällä Black Malbec. Malbec on Argentiinan viljellyin rypäle, mutta mitään black malbec lajiketta ei tietääkseni ole olemassa, eli kyseessä lienee markkinointinimi. Tuon nimen perusteella on silti lupa odottaa normaalia tuhdimpaa viiniä.

Tuoksu on ainakin lupaava, kypsää mustaherukkaa ja hapankirsikkaa sekä muita tummia marjoja, jopa mokkaisuutta. On vahva ja runsas tuoksu, tyypillinen malbecille, mutta jonkin verran normaalia rotevampi ja ehdottomasti makeahkon hilloinen.

Maku on hieman kireä, eli parkkihappoja löytyy. Tummat marjat hallitsevat aluksi, mutta sitten kypsä herukkaisuus leviää ja myös vaniljaisuus aukeaa hienosti jälkimakuun.

Vaatii ehdottomasti ruokaa ja erityisesti lihaa. Tämä on pihviviini ja asettuu hyvään tasapainoon perinteisen sisäfileen ja uunijuuresten kanssa. Parkkihapot tasaantuvat ja tumma marjaisuus sekä vaniljainen jälkimaku korostuvat.

Ymmärrän miksi tämän nimi on Black Malbec, on se vähän ronskimpi muihin malbeceihin verrattuna.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »