maanantai 25.1.2021 | 20:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pesäeron tekeminen keskustan kaksikieliseen piiriin ei kytkeydy Paavo Väyrysen persoonaan, kommentoi keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä: "Kaksikielisen piirin toiminta on uskottavuutta rapisuttavaa"

Jouni Nikula
Pe 27.11.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keskustan kaksikielisen piirin puheenjohtajaksi nimitettiin viime sunnuntaina keskustakonkari Paavo Väyrynen. Valinta tehtiin piirin sääntömääräisen syyskokouksen jatkokokouksessa.

Valinta oli taas yksi osoitus kaksikielisen piirin (Centerns Distrikt) joskus aika hurjistakin liikkeistä.

Väyrynen siirtyy vuoden alussa piirin puheenjohtajaksi kruunupyyläisen Peter Albäckin paikalle.

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä pitää kaksikielisen piirin toimintaa "uskottavuutta rapisuttavana".

– Ikään kuin haetaan huomiota kaikenlaisia reittejä pitkin, sanoo Pärkkä.

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa tehtiinkin kaksi viikkoa sitten esitys ruotsinkielisen eli kaksikielisen piirin erottamiseksi puolueesta.

Perustelujen mukaan piiri ei toiminnassaan noudata puolueen sääntöjä eikä periaatteita ja aiheuttaa puolueelle vahinkoa kannanotoillaan.

– Näkisin, että kaksikielisen piirin toiminta tulee organisoida uudelleen. Piiri on toiminut sääntöjen vastaisesti. Toiminnassa mukana olevat ihmiset ovat omilla ulostuloillaan aiheuttaneet haittaa puolueelle. Tässä ei ole mitenkään kyse Paavon (Väyrynen) persoonasta. Esityksen pohjana olivat muut asiat. Piirikokouksemme keskusteluissa Paavon nimi ei noussut esille millään tavalla, sanoo Pärkkä.

Väyrysen nostaminen kaksikielisen piirin puheenjohtajaksi kuitenkin alleviivaa piirin tapaa kulkea omia polkujaan?

– Siihen on täysi oikeus, mutta uskottavaa se ei ole. Ja kuinka uskottavaa on Väyrysen toiminta hänen viimeaikaisten liikkujensa jälkeen? Pärkkä pohtii.

Keski-Pohjanmaan piirin esitys menee seuraavaksi keskustan puoluehallituksen käsiteltäväksi.

Lue myös:

Paavo Väyrynen keskustan kaksikielisen piirin puheenjohtajaksi – "Hän eheyttää ja parantaa kaksikielisen piirin ja puoluejohdon tulehtunutta tilaa", sanoo puheenjohtajan paikalta väistynyt kruunupyyläinen Peter Albäck

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »