maanantai 25.1.2021 | 19:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulun käräjäoikeus vangitsi pankkivirkailijahuijauksista epäillyt – Rikosten uhrit kotoisin Nivalasta, Laihialta ja Kolarista

Vili Ruuska
Pe 27.11.2020 klo 16:55

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Oulun käräjäoikeus vangitsi perjantaina iltapäivällä 36-vuotiaan miehen ja samanikäisen naisen todennäköisin syin epäiltynä niin kutsutuista valepankkivirkailijapetoksista. Syytteet on nostettava 28.1.2021 mennessä.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäillyt ovat kuluneen loppusyksyn aikana huijanneet vanhuksia esiintymällä puhelimessa pankkitoimihenkilöinä. Tekaistuilla selityksillä ja hyvillä puhelahjoilla varustautuneet epäillyt ovat saaneet uhrinsa luovuttamaan pankkitunnuksien tunnusluvut ja PIN-koodit.

Tutkittavana olevassa rikoskokonaisuudessa uhrit ovat Kolarista, Laihialta ja Nivalasta. Vahinkojen yhteismäärä on yli 30 000 euroa. Poliisi tutkii rikoksia kahtena törkeänä petoksena ja petoksena. Epäillyt kiistävät pääosin syyllistyneensä rikoksiin.

Esitutkinnassa on ilmennyt vahvoja viitteitä siitä, että uhreiksi on mahdollisesti joutunut henkilöitä, jotka eivät ole ilmoittaneet poliisille asiasta. Poliisi kehottaa uhreiksi joutuneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisille joko henkilökohtaisesti tai sähköisesti.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä tule antaa kenellekään. Poliisi tai pankki ei tarvitse koskaan asiakkaan pankkitunnuksia.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »