tiistai 26.1.2021 | 03:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Keskipohjanmaan toimitus välittää ajantasaisia koronaohjeita

Tiina Ojutkangas
Su 29.11.2020 klo 20:00

Rauhallisen koronakesän ja kohtalaisen syksyn jälkeen koronavirus näyttää kyntensä niin Pohjois-Pohjanmaalla kuin Keski-Pohjanmaalla. Viranomaiset seuraavat tilannetta aktiivisesti ja ratkaisuja eri vaiheisiin kuuluvista toimista tehdään. Pohjois-Pohjanmaa siirtyi lauantaina epidemian leviämisvaiheeseen eli kaikkein vaikeimpaan vaiheeseen. Keski-Pohjanmaalla siirryttiin kiihtymisvaiheeseen.

Lauantaina Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä joutui kokoontumaan ylimääräiseen kokoukseen alueen vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi. Koronatartuntojen määrä alueella on lisääntynyt merkittävästi viikon aikana. Kiihtymisvaiheessa alue ehti olla tiistaista lähtien.

Koordinaatioryhmä on valmistellut alueelle laajamittaisia leviämisvaiheen suosituksia Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti. Tilanteen hankaluutta kuvastavat numerot. Karanteenissa ja eristyksissä on useita satoja ihmisiä Kallion peruspalvelukuntayhtymän alueella, joka käsittää Ylivieskan, Nivalan, Sievin ja Alavieskan. Koronakartalta löytyy nyt myös Kalajoki. Myös muita Keskipohjanmaan levikkialueen kuntia kuuluu Pohjois-Pohjanmaahan.

Kallion viranomaiset muistuttavat, että hygieniaohjeiden ja voimassaolevien suositusten huolellinen noudattaminen on nyt erityisen tärkeää, jotta viruksen leviäminen alueella voidaan pysäyttää. Sosiaalisten kontaktien välttäminen ja maskin käyttö ovat perusohjeita.

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui sunnuntaina ja kokouksen seurauksena määriteltiin, että Soitenkin alueella perusvaihe on ohitettu ja alue on kiihtymisvaiheessa. Tässä lehdessä kerrotaan sunnuntain uusista ohjeistuksista.

Keskipohjanmaa seuraa joka päivä koronatilannetta, ja erityinen paino on viranomaisten ohjeiden välittämisessä. Ajantasaista tietoa kerrotaan lehdessä alueen asukkaiden ja lehden tilaajien turvaksi. On tärkeätä tietää, että tämän alueen viranomaiset toimivat ja ihmiset saavat tietoa ja apua.

Keskipohjanmaa seuraa koronatilannetta, ja erityinen paino on viranomaisten ohjeiden välittämisessä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »