maanantai 25.1.2021 | 18:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Koronaan liittyvä tieto on nyt tarpeen – STM:n tekstiviesti on ihan hyvä "herättäjä"

Tiina Ojutkangas
Ke 2.12.2020 klo 17:27 | päivitetty ke 20:54

Sosiaali- ja terveysministeriö alkoi lähettää keskiviikkona tekstiviestejä, joissa välitetään tietoa koronavirusepidemian vaikeutumisesta. Moni meistä sai viestin iltapäivällä ja kyllä se vähän yllättikin. Viestin sävy on virallinen ja vakava on tietysti asiakin.

STM on sopinut suomalaisten puhelinoperaattoreiden ja hätäkeskuslaitoksen kanssa, että Suomessa toimivien operaattorien liittymiin lähetetään kyseinen tekstiviesti. Viestit tulevat ihmisille eri aikoihin. Todella hyvä, että tekstiviestit lähetetään useilla kielillä ihmisten tasa-arvoisen tiedonsaannin turvaamiseksi.

Viesti ei sinällään sisältänyt erityistä uutta informaatiota, mutta siinä oli ohje, jonka mukaan jokaisen on noudatettava oman alueensa suosituksia ja rajoituksia. Ohjeita noudattamalla on tarkoitus saada koronan leviäminen kuriin.

Myös sairaanhoitopiirit, terveyspalvelukuntayhtymät ja yksittäiset kunnat ovat nyt hereillä tiedottaakseen muuttuvasta koronatilanteesta. Uusia ohjeita ja suosituksia tulee koko ajan tälläkin alueella. Vaikeusastetta lisää se, että jokaisen pitää tietää minkä alueen ohjeita on kuunneltava. Lisäksi tulevat aluehallintoviraston tiedot vaikkapa tilaisuuksista tai kokoontumisista. Ohjeita ei ole helppo ymmärtää eikä noudattaa, ja siksi viranomaisten onkin oltava terävinä ohjeistuksia tehdessään.

Sanomalehdet hoitavat omaa osuuttaan julkaisten koronatilannetta käsitteleviä juttuja myös normaalissa paperisessa lehdessä. Kenenkään ei tarvitsisi olla huolissaan siitä, että jää vaille tärkeätä tietoa.

Valtiovallan tehtävänä on pitää kansalaiset selvillä tilanteesta. Riittävä tieto auttaa tuntemaan turvaa. STM:n tekstiviesti on ihan hyvä "herättäjä".

Kenenkään ei tarvitse eikä pitäisi joutua olemaan huolissaan siitä, että jää vaille tärkeätä tietoa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »