tiistai 26.1.2021 | 02:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Kokoomusta ei käy ainakaan kateeksi ja keskustallakin on vaikeuksia löytää rooliaan

Tiina Ojutkangas
To 3.12.2020 klo 18:00 | päivitetty to 18:10

Ylen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaiset on nyt Suomen suurin puolue. SDP:n ja perussuomalaisten ero kannatuksessa on niin pieni, että se mahtuu virhemarginaaliin. SDP:n kannatus näyttää joka tapauksessa hiukan laskeneen.

Mistä tämä nyt sitten kertoo? Ei välttämättä vielä mistään. Korona on vaatinut hallituspuolueelta paljon ja tuonut myös nostetta SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinille. Koronaväsymys normalisoi elämää ja se saattaa näkyä nyt myös kannatuksessa. Muitakin asioita pitäisi pystyä tuomaan esille, mutta tuskin kansalaiset voivat olla pahoillaan hallituksen keskittymisestä ihmisten terveyteen.

Suurin huoli tuskin onkaan SDP:llä, jonka kannatus on kuitenkin erittäin korkealla. Oppositiopuolue kokoomuksen rooli on hankala ja hankalalta näyttää myös puheenjohtaja Petteri Orpon taival. Kateeksi ei käy kuntavaalien lähestyessä.

Kovin kummoinen ennustaja ei tarvitse olla, jos sanoo, että ylimääräinen puoluekokous on kesällä ainakin lähellä. Sen voi estää ainoastaan menestyminen kevään vaaleissa.

Keskustan kannatus on edelleen huono, jopa surkea. Sitä ei voi oikeastaan ihmetellä. Niin hankala on löytää keskustan ominta viestiä mistään.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »