tiistai 2.3.2021 | 19:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Onnellisuutta tuovat hyvät yhteistyöverkostot

Jairi Palonen Silta yhteisöklubin perustajajäsen Kokkola
Ti 5.1.2021 klo 21:00

Olen samaa mieltä (KP 5.1.): Onnellisuus tulee hyvästä yhteistyöverkostosta. Yksi tärkeimmistä on Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoin yliopisto, jonka monipuolinen opiskelutarjonta on tuonut valmiuksia niin yrityksille, opiskelijoille kuin järjestöalan toimijoille kohdata 2000-luvun muuttuvaa toimintaympäristöä.

Toinen merkittävä vaikuttaja on SILTA yhteisöklubi, joka on Keski-Pohjanmaan alueen yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikka, kansalaisten olohuone ja tiedonkeskus. Kolmannen sektorin vapaehtoistoiminnan alueellinen voimavara, joka tarjoaa alueen yhdistyksille oman yhteistyöverkoston sekä koulutustarjontaa alueen kolmannen sektorin vapaaehtoistyön verkostoille.

Sekä paljon kritiikkiä saanut Kokkotyö-säätiö joka on 1.11.2002 rekisteröity työvalmennuksen asiantuntija- ja palveluorganisaatio, joka on toiminut perustamissopimuksen mukaan pitkäaikaistyöttömien, vaikeasti työllistettävien, osatyökykyisten ja mielenterveyskuntoutujien työ-, yksilö-, ryhmä- ja työhönvalmennuksen parissa.

Myös Kokkolan kaupunki on onnistunut matalan kynnyksen palvelutarjonnassa hyvin, kuten Kokkolan kaupungin strategiapäällikkö Piia Isosaari mainitsi.

Suuri rooli on myös alueen liikuntaseuroilla. Sosiaalisen eriarvoistumisen lisääntyminen ja seuraharrastamisen kustannusten samanaikainen kasvu saavat miettimään, että ovatko kaikki samalla viivalla harrastamismahdollisuuksien osalta? Seuravetoisessa liikunnan järjestämisessä ja tarjoamisessa täysin olennaista on määrittää seuran ydintehtävä. Onko se osaamistavoitteista ja kilpailuihin valmistavaa, vai lapsille ja nuorille suunnattua matalan kynnyksen liikuntatoimintaa. Hyvin harvalla seuralla riittää yksin voimavarat molempien ydintehtävien toteuttamiseen.

Näillä verkostoilla on merkittävä rooli, kun puhutaan syrjäytymisestä, ”syrjäytynyt ihminen ei ole onnellinen”.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »