sunnuntai 18.4.2021 | 04:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tero Seppälä ei päässyt maailmancupin pisteille – Mari Eder ainoana suomalaisista pisteiden makuun

Juha Savela
La 9.1.2021 klo 16:31

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ei ollut suomalaispäivä lauantaikaan ampumahiihdon maailmancupissa Saksan Oberhofissa. Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä kohensi hieman asemiaan miesten takaa-ajokisassa, mutta lopputuloksissa hän oli 41. eli ensimmäinen, joka jäi ilman pisteitä. Neljä sakkokierrosta kiertäneen haapajärvisen jäännöspiste jäi 13 sekunnin päähän. Kisan toinen suomalainen Tuomas Harjula oli 50:s.

Vaikka Johannes Thingnes Bö putosi perjantain kärkisijalta kahdeksanneksi, norjalaisjuhlat jatkuivat. Storla Holm Lägreid, Johannes Dale ja Tarjei varmistivat Norjan kolmoisvoiton.

Naisten takaa-ajossa Mari Ederillä oli pitkästä aikaa parempi päivä ampumapenkalla. 20 laukauksesta osui 18 ja suomalainen nousi cupin pisteille. Eder nousi kisan aikana 21 sijaa ja päätyi lopulta 34:nneksi vajaat neljä minuuttia voittajasta jääneenä.

Takaa-ajon voitto ratkesi norjalaiskaksikon loppukirissä, jossa perjantain voittaja Tirill Eckhoff piti Marthe Olsbu Röiselandin takanaan. Puhtaasti ampunut Röiseland nousi kaksi sakkokierrosta kiertäneen Eckhoffin kantaan, mutta ohi hän ei päässyt. Kolmanneksi sijoittunut Itävallan Lisa Hauser nousi perjantain tapaan palkintokorokkeelle.

Erika Jänkä oli ensi kertaa urallaan maailmancupissa takaa-ajossa. Viisi sakkokierrosta kiertänyt Jänkä oli 55:s hieman yli kahdeksan minuuttia kärjestä.

Sunnuntaina Oberhofissa on viestipäivä. Ohjelmassa ovat pariviesti ja sekaviesti.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »