maanantai 25.1.2021 | 18:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jessie Diggins ja Aleksander Bolshunov Tour de Skin kokonaiskilpailun voittajiksi – Krista Pärmäkoski putosi päätöspäivänä viidenneksi

Juha Savela
Su 10.1.2021 klo 14:36 | päivitetty su 17:19

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Naisten Tour de Ski oli tänä talvena Yhdysvaltain Jessie Digginsin juhlaa. Diggins oli Alpe Cermisin huipulle päättyneellä etapilla toisena maalissa ja se riitti lopulta kokonaiskilpailun selvään voittoon. Diggins voitti Tour de Skin ensi kertaa urallaan.

Päätösetapin ykkönen oli Ruotsin Ebba Andersson, joka karkasi muilta nousun alkaessa. Diggins tuli maaliin 9,2 sekuntia myöhemmin. Ranskan Delphine Claudel oli etapin kolmas.

Suomen Krista Pärmäkoski lähtö päätösetapille kamppailemaan kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta, mutta kisa oli suomalaiselle raskas. Pärmäkoski tuli maaliin 12:ntena 1.41 minuuttia Anderssonia myöhemmin. Pärmäkoski putosi kokonaiskilpailussa kolmannelta sijalta viidenneksi.

– Alkuun oli todella sähläystä lähdössä, tuli sauvarikkoja ja kaikkea. Ruotsalaisilla oli taktiikkana pussittaa minua ja pedata siten kisaa Ebballe. Enemmän kyllä pidän takaa-ajolähtönä kilpailtavasta etapista, Krista Pärmäkoski totesi Ylen tv-haastattelussa.

Kokonaisuuteen Pärmäkoski oli tyytyväinen.

– Hyvä suoritus ja sain lopussa vielä puristettua itselleni viidennen sijan. Kokonaisuutena Tour meni paremmin kuin odotin. Oli yllätys, että pystyin alkukauden jälkeen näinkin hyvään suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden muita kisoja, Pärmäkoski jatkoi.

Kokonaiskilpailussa Pärmäkosken edelle ylsivät Digginsin ohella Venäjän Julia Stupak, Andersson ja Venäjän Tatjana Sorina.

Suomalaisista Tourin loppuun hiihti myös Johanna Matintalo, joka oli sunnuntaina 23:s ja kokonaiskilpailussa 17:s.

Miesten Touria ylivoimaisesti hallinnut Venäjän Aleksander Bolshunos sinetöi kokonaiskilpailun voittonsa tulemalla loppunousun maaliin kakkosena maanmiehensä Denis Spitsovin jälkeen. Ranska Maurice Manificat oli sunnuntain kolmas.

Suomalaismiehistä Tourin parhaiten selvitti Markus Vuorela, joka sijoittui kokonaiskilpailussa 27:nneksi. Sunnuntain loppunousu oli Vuorelalle raskas, sillä hän tuli maaliin 43:ntena vajaat kolme minuuttia Spitsovista jääneenä. Sunnuntain paras suomalainen oli 33:nneksi sijoittunut Juho Mikkonen hieman yli kaksi minuuttia kärjestä.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Lahden Salpausselällä, jossa kilpaillaan ilman yleisöä.

///klo 15.08 täydennetty Pärmäkosken kommenteilla///

///klo 17.18 täydennetty miesten kisan tuloksilla///

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »