lauantai 17.4.2021 | 05:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Jukka Anias arvioi kolumnissaan Donald Trumpia ja hänen fanejaan: Peruspöhlöä puhetta

Ke 13.1.2021 klo 06:30

Viikko on kulunut siitä, kun Amerikan Yhdysvaltain presidentti lietsoi monenkirjavan kannattajalaumansa häpäisemään maan kansanedustuslaitoksen.

Paljon asiasta on sanottu ja on sanottu aiheesta. Kyllä, Donald John Trump sai 74 miljoonan ihmisen kannatuksen marraskuun vaaleissa. Sitä ei ole kukaan kiistänyt.

Presidentti itse sen sijaan kiisti vapaissa vaaleissa kärsimänsä häviön. Monessa osavaltiossa tappio Joe Bidenille oli täpärä, mutta yhtä kaikki tappio. Jako kahteen tarkoittaa joskus täpärää jakoa kahteen.

Capitolille survoutunut roskaväki oli kuin Trumpin presidenttikauden yhteenveto ja allekirjoitus. Arvaamaton, kaoottinen ja totaalista tyhmyyttä tihkuva.

Suomessa Donald Trumpilla on ollut oma vankka kannattajakuntansa. Missään muussa puolueessa kuin perussuomalaisissa ei ole ollut – arvatenkin edelleen on – yhtä paljon Trumpin faneja kuin perussuomalaisissa.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho toki lausui loppiaisen tapahtumista erikseen asiaa seuraavana päivänä kysyttäessä tolkullisia näkemyksiä. Muiden puolueiden johtajat olivat reagoineet sosiaalisessa mediassa heti ja omasta aloitteestaan.

Anakronistista, (asian sijoittaminen väärään aikakauteen) oli Halla-ahon kuittaus puolentoista vuoden takaisesta tviitistään, jossa hän ensin ilmoitti ”diggaavansa” Trumpia ja sen perään, että ”Trump on parasta mitä Yhdysvalloille on tapahtunut piiitkään aikaan.”

Halla-aho on kuitenkin älykäs ihminen. Piti tästä luonnehdinnasta tai ei.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren arviot sen sijaan vetävät mietteliääksi. Kuinka peruspöhlö puhe voi mennä kannattajissa läpi? Kaino toivomus, että ihan kaikki ei menisi.

Esimerkki. ”Ei Trump kuulu perussuomalaisiin, eikä tässä ole kyse persuista, vaan siitä että ainoa vapaa suurvalta on nyt kommunistien hallussa ja se tulee vaikuttamaan koko maailmaan.”

Näin Euroopan parlamentin jäsen Laura Huhtasaari viime sunnuntaina Twitterissä.

Huhtasaaren tviitin loppuosassa ei ole yhtään mitään tolkkua. Anteeksi alatyylini, mutta sama vielä selkokielellä: aivan täydellistä hevonpaskaa. Piste.

Eräs toinenkin henkilö ilmoitti julkisesti, että hän ei jaa Huhtasaaren näkemystä. Hänen nimensä on Jussi Halla-aho.

Huhtasaaren tviitin loppuosassa ei ole yhtään mitään tolkkua.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »