maanantai 18.1.2021 | 17:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla jatketaan helmikuun alkuun koronasuosituksia – Palvelukotien ja vuodeosastojen vierailurajoituksia on kevennetty

Minna Mustonen
Ke 13.1.2021 klo 16:12 | päivitetty ke 18:31

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia ja -rajoituksia jatketaan ainakin 1. helmikuuta saakka, linjasi Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä eilisessä kokouksessaan.

Pohjois-Pohjanmaan alueella ollaan edelleen leviämisvaiheessa, mutta tilanne on myös tasaantunut. Suuri osa Pohjois-Pohjanmaan alueen tartunnoista keskittyy Ouluun, muualla maakunnassa tilanne rauhallisempi.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koronatilanne on rauhallisempi kuin ennen joulua.

Haapajärvellä on todettu keskiviikkona positiivinen koronanäyte. Asiakas ja altistuneet on asetettu karanteeniin, ja tartunnan lähde on tiedossa.

Myös Haapavedellä todettiin yksi uusi koronatartunta keskiviikkona. Haapavedellä on koronaepidemiakaudella todettu nyt 20 vahvistettua tautitapausta.

Haapavesi kuuluu sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueeseen.

Huolimatta siitä,että Kallion alueen palvelukodeissa ja vuodeosastoilla vierailurajoituksia on kevennetty ja osastoilla on mahdollista vierailla hygieniaohjeet huomioiden, kannattaa vierailuja harkita erittäin tarkasti.

– Koronavirus voi aiheuttaa palvelukotien ja vuodeosastojen asukkaille vakavan sairauden. Jos haluat käydä tapaamassa läheistäsi palvelukodissa tai vuodeosastolla, sovi vierailustasi aina etukäteen ja mene tapaamiseen vain täysin terveenä, kerrataan tiedotteessa.

Koulutuskeskus Jedun toimipisteissä on opiskeltu etänä joulukuun alusta alkaen. Nyt uuden suosituksen myötä etäopetus jatkuu tammikuun loppuun saakka. Näillä näkymin lähiopetukseen palataan helmikuun alusta, mikäli valtioneuvosto ja aluehallintovirasto eivät muulla tavoin ohjeista.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »