lauantai 17.4.2021 | 05:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Ilmaiset striimikonsertit jatkuvat – Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kevätkausi sisältää kantaesityksiä ja solistivieraita

Anni Saari
To 14.1.2021 klo 12:01 | päivitetty to 12:12

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kevätkausi käynnistyi viikolla Sakari Oramon johtamalla Jousimusiikin toivekonsertilla. Oramo johtaa orkesteria myös seuraavassa konsertissa perjantaina 22. tammikuuta, jolloin solistina on Kuopion viimevuotisen viulukilpailun voittaja Adrian Ibañez-Resjan. Konsertti on seurattavissa orkesterin YouTube-kanavan kautta.

Vierailukonsertti Kaustisen kamarimusiikkiviikolla toteutuu tammikuun lopussa sekin suoratoistona. Konsertissa kapellimestarina toimii Tomas Djupsjöbacka, ja solisteina ovat Annemarie Åström (viulu) sekä Jukka-Pekka Peltoniemi (trumpetti). Kaustislaista perinnemusiikki-maustetta konsertissa tarjoilevat Akkapelimannit.

Kamariorkesterin taiteellinen johtaja Malin Broman nähdään Kokkolassa sekä helmi- että maaliskuussa. Orkesterin ja Bromanin solistina helmikuun konsertissa vierailee näillä näkymin ensimmäistä kertaa yhdysvaltalainen pianisti Jonathan Biss.

Maaliskuussa Broman ja orkesteri kantaesittävät ruotsalaisen säveltäjä Britta Byströmin teoksen ’Im Freien’ viululle ja jousille.

Toinen kantaesitys kuullaan 20. helmikuuta, jolloin kamarimusiikkikonserttien sarjassa vierailee Tempera-kvartetti. Kantaesityksensä saa Jussi Lampelan 1. jousikvartetto, ja konsertin muita säveltäjänimiä ovat Outi Tarkiainen ja Leoš Janáček.

Tempera-kvartetin piti alun perin konsertoida Kokkolassa jo viime vuonna. Vuoden 2020 konserttikalenterista tähän vuoteen on siirtynyt myös maaliskuussa kuultava nuorten säveltäjien esiinmarssi ”Luovat mielet”. Mäntykankaan musiikkiluokkien oppilaat ovat vuoden 2020 aikana osallistuneet Kamariorkesterin järjestämään sävellyspajaan, jonka ohjaajina ovat toimineet säveltäjät Sanna Ahvenjärvi, Tapio Lappalainen ja Niina Hannula. Sävellyspajan tuotokset kuullaan Luovat mielet -konsertissa, joka on siis täynnä nuorten säveltäjien kantaesityksiä.

Maaliskuun lopun Kohti pääsiäistä -konsertin johtaa kunniakapellimestari Juha Kangas, ja solistina on sellisti Marko Ylönen.

Kamariorkesteri seuraa viranomaisten ohjeita kokoontumis-, -matkustus ja yleisörajoitusten suhteen, ja muutokset konserttiohjelmaan ovat mahdollisia. Suoratoistona lähetettävät konsertit ovat kuunneltavissa orkesterin Youtube-kanavan kautta, johon pääsee mm. orkesterin kotisivujen kautta. Myös konsertti-introt lähetetään verkossa ennen varsinaisen konserttistriimin alkua.

Jos konsertteihin saa jatkossa ottaa yleisöä paikalle, näytetään etukäteen nauhoitettu intro myös salin valkokankaalta paikalla olevalle yleisölle.

Kaikki KPKO:n suoratoistokonsertit ovat toistaiseksi ilmaisia. Konsertista voi maksaa myös vapaaehtoisen striimimaksun, jonka avulla voi tukea orkesterin toimintaa haluamallaan summalla. Striimimaksu maksetaan Netticket-lippupalvelun kautta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »