keskiviikko 20.1.2021 | 18:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kallion henkilöstön koronarokotukset jatkuvat tehostetun palveluasumisen yksiköissä – alueen tartuntatilanne on kääntynyt laskuun

Ismo Kunelius
To 14.1.2021 klo 13:05 | päivitetty to 13:11

Sievin, Nivalan, Alavieskan ja Ylivieskan alueella toimivan peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella henkilöstön koronarokotukset ovat edenneet torstaina tehostetun palveluasumisen yksiköihin. Aiemmin tällä viikolla Kalliossa on rokotettu koronapotilaita hoitavia ja koronanäytteitä ottavaa henkilökuntaa.

Kallio muistuttaa torstain tiedotteessaan, että kokoontumisrajoitukset jatkuvat 1.2. saakka. Yli kymmenen hengen sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien järjestäminen on edelleen kielletty aluehallintoviraston määräyksellä ainakin 1.2.2021 saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää tilaisuuksia ja kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kymmenen henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Pohjois-Pohjanmaan alueella ollaan yhä epidemian leviämisvaiheessa, joskin tartuntatilanne maakunnan alueella vaihtelee. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella tartuntatilanne on kääntynyt laskuun eikä uusia tartuntoja ole kuluvalla viikolla todettu.

– Jotta myönteinen kehitys jatkuu, on tärkeää edelleen noudattaa hygieniaohjeita huolellisesti. Mikäli flunssaoireita ilmenee, koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Kouluun, varhaiskasvatukseen, töihin, harrastuksiin tai asioille ei tule lähteä lieväoireisenakaan. Hyvä käsihygienia, turvaetäisyys ja maskin käyttö ehkäisevät tehokkaasti viruksen leviämistä, muistuttaa Kallio tiedotteessaan.

Lisää aiheesta: Ensimmäiset koronarokotukset annettiin Ylivieskassa – Tiistaiaamuna rokotettu Arja Rättyä kuvaili oloa helpottuneeksi

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »