sunnuntai 18.4.2021 | 06:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yhden epäillään kuolleen tulipalossa Kaustisella, eläkeläismies loukkaantui vakavasti – Omakotitalo paloi rajusti Tastulan kylällä perjantai-iltana

Katariina Poranen
La 16.1.2021 klo 06:48 | päivitetty la 18:16

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Yhden epäillään kuolleen omakotitalon tulipalossa Kaustisella perjantai-iltana, kertoo Pohjanmaan poliisi Twitter-tilillään. Lisäksi yksi henkilö loukkaantui palossa vakavasti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen omakotitalon palosta Tastulan kylän Torrenkankaallailtayhdeksän jälkeen. Paikka on lähellä Tastulanjärveä.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle tulipalo oli jo rajussa, täyden palon vaiheessa, kertoo Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joonas Nuolioja.

– Jo hätäpuhelusta kävi ilmi, että talo palaa räjähdysmäisesti ja tulipalo näkyi kauaksi, kun pelastuslaitos saapui kohteeseen.

Nuoliojan mukaan omakotitalossa asui kaksi eläkeläisihmistä. Asukkaista toinen, eläkeläismies loukkaantui vakavasti ja toisen epäillään menehtyneen.

Auttamaan tullut sivullinen sai palovammoja.

Omakotitalo oli ainakin osittain puurakenteinen ja osittain kaksikerroksinen. Päivystävä palomestari arvioi, että talossa oli noin 100-neliöinen pohja ja kahdessa kerroksessa oli yhteensä noin 150 neliötä.

– Koko yläkerta oli jo tullut alas, kun pelastuslaitos saapui kohteeseen. Palossa oli ilmeinen leviämisvaara. Yksi, rakennusta lähellä ollut pakettiauto vaurioitui ja vieressä ollut jonkinlainen pienempi rakennelma paloi myös, Nuolioja kertoo.

Tulipalo oli Nuoliojan mukaan aktiivisen palon vaiheessa yöllä kolmeen asti, minkä jälkeen pelastuslaitos pystyi vähentämään vahvuuttaan palopaikalla.

Aamuseitsemältä paikalla oli vielä kaksi palomiestä ja yksi pelastuslaitoksen yksikkö jälkivartiossa. Aamupäivällä onnettomuuspaikan jälkivartiointi voitiin lopettaa.

Palon syttymissyytä on Nuoliojan mukaan tässä vaiheessa mahdotonta arvioida, koska tulipalo oli niin raju ja vahingot vakavia.

Syttymissyyn tutkinta aloitettiin lauantaina poliisin ja pelastuslaitoksen yhteistyönä. Tulipalon rajuuden vuoksi tutkinnan arvioidaan olevan erityisen haastava. Mahdollista on myös, että syttymissyy jää tämän vuoksi kokonaan selvittämättä.

Loukkaantuneet ovat sairaalahoidossa.

Juttua päivitetty pelastuslaitoksen antamilla lisätiedoilla lauantaina klo 7.24. Kuva palopaikalta lisätty klo 9.44.

Juttua päivitetty lauantaina klo 13.14. pelastuslaitoksen antamilla lisätiedoilla syttymissyyn tutkinnan aloittamisesta.

Juttuun lisätty kuvia palopaikalta lauantaina klo 18.15.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »