perjantai 21.1.2022 | 23:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vuoden äidinkielen opettaja tulee Toholammilta – Elina Niskakoski motivoi ja kannustaa oppilaitaan kirjallisuuden sekä kielen maailmaan

Katariina Poranen
La 16.1.2021 klo 15:20 | päivitetty su 15:51

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Toholammin lukion ja yläkoulun lehtori Elina Niskakoski on valittu vuoden 2021 äidinkielen opettajaksi.

Valinnan tehnyt äidinkielen opettajain liitto kuvailee Niskakoskea keskustelevaksi ja oppilaansa tuntevaksi opettajaksi, joka motivoi ja kannustaa opiskelijoitaan kirjallisuuden sekä kielen maailmaan ja parhaaseen mahdolliseen tulokseen opinnoissa.

Niskakoski tuntee opiskelijansa usein jo peruskoulusta, näkee heidän koko kehityskaarensa ja pystyy antamaan henkilökohtaista palautetta opinnoista. Valintaperusteissa mainitaan, että Toholammin lukio on menestynyt äidinkielen ylioppilaskokeessa erinomaisesti ja erityisesti juuri äidinkielen menestyksen ansiosta.

Elina Niskakosken kehutaan vahvistavan opiskelijan itseluottamusta esimerkiksi kirjoittajana. Hän on pidetty ryhmänohjaaja ja innostava oppilaskunnan ohjaaja.

Niskakoski saa kiitosta myös osaamisestaan valita eri ryhmille sopivimmat työskentelytavat ja suhteuttaa oppilaan työmäärä muuhun opiskeluun ja velvollisuuksiin. Niskakosken motto ”vähän mutta hyvää” ohjaa opiskelijoitakin yrittämään parastaan.

Työyhteisössään Niskakosken kerrotaan olevan aito ihmisten ja asioiden kohtaaja, joka kuuntelee ja kuulee. Kollegat arvostavat hänen kykyään nähdä oleellinen ja taitoaan löytää selkeä reitti kohti haluttua lopputulosta. Elina Niskakoski on mukana koulun johtoryhmässä kehittämässä tulevaisuuden koulua.

Niskakoskella on vuoden opettajan valintaperusteiden mukaan laaja-alainen näkemys äidinkielen ja kirjallisuuden opettamisesta. Kevään etätyöaikana hänen kerrotaan osoittaneen ongelmanratkaisukykynsä myös poikkeusoloissa ja keksineen nopeasti tarkoituksenmukaisia työtapoja myös kollegoiden iloksi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »