tiistai 2.3.2021 | 19:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipohjanmaan lukijat muistelevat kaiholla ja lämmöllä lauantaina kuollutta Pave Maijasta: "Loistava lauluntekijä poistui keskuudestamme"

Vili Ruuska
Su 17.1.2021 klo 19:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Muusikko Pave Maijanen siirtyi ajasta iäisyyteen lauantaiaamuna 70 vuoden iässä. Pyysimme Keskipohjanmaan lukijoita jakamaan muistonsa pitkän päivätyön musiikin parissa tehneestä Maijasesta.

Näin Keskipohjanmaan lukijat muistelivat Maijasta Keskipohjanmaan verkkosivuilla ja Facebook-sivulla:

Elettiin kesää 1971, Pepe ja Paradise esiintyi Halkokarin lavalla. Mieleeni jäi Paven ja Pepen loistava lauluääni ja bändin tukeva soitanta. 15-vuotiaalle pojalle kavereineen se oli unohtumaton ilta.

Kari Hujanen

Pave Maijanen oli minun ja edesmenneen mieheni, myös Pave, suuri idoli. Meidän ehdoton suosikki oli Elämän nälkä. Nyt ovat molemmat Pavet poissa, mutta musiikki tuo ihanat muistot.

Mamma60

Hän majoittui Kalajoen hiekkasärkillä parikymmentä vuotta sitten, halusivat paistaa nuotiolla kalaa. Sain myydä hänelle silakoita, olin paikallisessa os.kaupassa myyjänä. Jännitin tietenkin, mutta hän oli rento tavallinen asiakas. Tietenkin jäi mieleeni, ei sitä usein pääse julkkiksille myymään. Olen aina ihaillut häntä. Vaatimaton rokkari. Osanottoni perheelle.

Anneli

Muistan, että hän olisi käynyt Kaustisen Folk Music festivaaleilla. Vuotta en muista.

Mona Salonen

70-luvulla sinkku fever oli ensimmäinen kosketus, jonka sain kokea tämän lahjakkaan muusikon tulkitsemana radion välityksellä. Mutta hänen suomenkielisistä biiseistä sykähdyttää aina herkän kaunis "Elämän nälkä", josta ovat jo kymmenet muutkin artistit tehneet hienoja tulkintoja.

Pekka Timmerbacka

Kerran täällä ollaan ja yritetään se elämä elää vaan sellaisena kuin se on. Loistava lauluntekijä poistui keskuudestamme.

Roine Söderling

Elämän nälkä kulkee sydämessäni kuin koskaan ennen. Tätä päivää ei voi sydämeni täysillä kokea, sillä haluaisin olla itsekseni Kokkolassa. Avaan sydämeni ja laulan: "Elämän polku, se auttaa, se tietä näyttää". On vaikeaa miettiä elämää ja sen polkua ilman Pavea!

Tero Hannila

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »