tiistai 2.3.2021 | 19:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan ja Kannuksen uimahallit aukeavat jälleen maanantaina koronasulun jälkeen – Asiakasmäärää on rajoitettu ja uimareita muistutetaan turvaohjeista

Hanna Rautio
Ma 18.1.2021 klo 07:58 | päivitetty ma 14:32

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan uimahalli VesiVeijari aukeaa maanantaina 18. tammikuuta puolentoista kuukauden kiinniolon jälkeen. Uimahalli suljettiin 6. joulukuuta koronarajoitusten tiukentuessa, kun Keski-Pohjanmaa siirtyi epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Uimahallin avaamisesta päätettiin viime viikolla, alueellisen koronaviranomaisryhmän kokoontumisen ja sen antamien uusien suositusten jälkeen. 13. tammikuuta Keski-Pohjanmaalla palattiin epidemian perustasolle ja covid-19-taudin ilmaantuvuus on Soiten alueella tällä hetkellä Suomen pienin, 5,2 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Vesiveijari aukesi maanantaina kello 8. Aukioloajat ovat normaalit, mutta pukuhuoneiden, pesutilojen ja allasosaston samanaikaista henkilömäärää rajoitetaan.

– Heti kahdeksalta oli jonossa vakiotiimi, noin kymmenen henkilöä tulossa uimaan. Ihmiset olivat innokkaita ja aamupäivän aikana uimareita on tullut tasaiseen tahtiin, kertoo palvelupäällikkö Mikael Ahlstrand.

Pukukaappeja on käytössä 50 kappaletta niin naisten kuin miesten puolella eli määrä on puolet kaikista kaapeista. Jos kaikki kaapit ovat käytössä, uimari joutuu odottamaan vuoroaan. Uintiaika on rajattu 1,5 tuntiin.

Ahlstrandin mukaan kävijämäärärajoituksilla pyritään rajoittamaan kriittisimmän tilan eli pukuhuoneiden samanaikainen ihmismäärä. Hallin puolella on huomattavasti väljemmin tilaa.

Uima-aikarajoituksesta muistutetaan uimareita uimaan tullessa. Palvelupäällikkö uskoo, että tavallisille harrastajille puolitoista tuntia riittää hyvin, kauempaa tulevilla perheillä aikaa voisi mennä kauemmin, mutta nyt uima-aika on tämä.

– Kaikkien uimareiden täytyy käydä ilmoittautumassa kassalla ja palauttaa pukukaapin avain lähtiessä.

Ahlstrand on tyytyväinen, että halli voitiin jälleen avata kaikille harrastajille.

– Uiminen on tärkeä liikuntamuoto monelle ikäihmiselle ja liikuntarajoitteiselle, hän summaa.

Yleisohjeena asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia aula- ja pukutiloissa, noudattamaan hyvää hygieniaa ja riittäviä turvavälejä sekä saapumaan uimahallin vain terveenä.

Ohjatut vesiliikuntaryhmät alkavat myöhemmin.

Uimahallin sulun aikana kilpauimarit ovat kuitenkin päässeet harjoittelemaan. Hallin kiinniolon jatkaminen alkuperäisestä 21.12. päivämäärästä herätti närää kaupunkilaisissa. Ihmisiä ihmetytti varsinkin se, että Pietarsaaren ja Vaasan uimahallit olivat auki, vaikka koronatilanne on ollut niissä Kokkolaa pahempi.

Myös Kannuksen KitinVaparin uimahalli avautuu jälleen maanantaina kello 14. Uimahalliin voidaan ottaa kerralla 44 henkilöä.

Vetelin uimahalli on edelleen suljettu remontin vuoksi.

Pohjois-Pohjanmaan puolella Ylivieskassa uimahalli on yleisöltä suljettu 31.1. ja Nivalassa 1.2. saakka. Kalajoella kylpylä Sanifanin osalta sulkua jatketaan näillä näkymin tammikuun loppuun saakka. Maanantaina tulleiden Kalajoen kaupungin koronasuositusten mukaan kylpylän suositellaan pidettävän suljettuna 1.2. saakka.

//Uutista täydennetty 18.1.2021 klo 9.44 Mikael Ahlstrandin haastattelulla ja Pohjois-Pohjanmaan uimahallien tilanteella, klo 14.33 täsmennetty Kalajoen osalta//

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »