tiistai 2.3.2021 | 19:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Keskipohjalaista rohkeuttako? – Ettei uskalleta sanoa "ylemmälle", jos huomaa puutteita missä tahansa työssä tai asiassa

Ke 20.1.2021 klo 16:15

Luin 16.1.2021 ilmestyneestä Keskipohjanmaa -lehdestä Hautalan ja Yliniemen kirjoituksen Isokylän monitoimitalosta. En ollut aikaisemmin lukenut uutisointia tästä työmaasta. Muutama seikka siinä kummastutti.

Lainaus: "Näihin asioihin olimme molemmat kiinnittäneet huomiota tahoillamme keskustelematta niistä.....tulivat esille kahvipöytäkeskustelussamme..." Rehtori ja teknisen työn lehtori molemmat huomasivat kummallisuuksia rakennustyössä, mutta eivät puhuneet niistä toisilleen. Miksihän? En tiedä, olisiko tuossa vaiheessa enää voitu alkuperäiselle asialle tehdä mitään, mutta kuitenkin.

Jutussa mainitaan myös vastaava mestari ja työmaavalvoja. Mikä näiden virkamiesten toimenkuva oli tällä rakennustyömaalla? Minä ymmärrärtäisin, että molemmilla oli vastuunsa. Kuka oli tehnyt suunnitelmat, kun niiden mukaan piti kuitenkin mennä? Työmiehen mielestä suunnitelmat olivat ihan p....! Hän ei ilmeisesti tarkistanut asiaa työmaavalvojalta? Eikö kukaan tarkistanut suunnitelmia?

Tätäkö on suomalainen ja kokkolalainen kommunikointi ja rohkeus? Jokainenko pelkäsi astuvansa jonkun varpaille? Mikään hierarkia ei voi enää olla niin vanhanaikainen, ettei uskalleta sanoa "ylemmälle", jos huomaa puutteita missä tahansa työssä tai asiassa. Kaupunki on vastuussa veronmaksajille varojen käytöstä. Nyt suunnitelmat ovat menneet uusiksi ja rahaa palaa.

Riitta Luoto

yrittäjä

Lue täältä lisää:

Isokylän koulun rakentamisessa tai suunnittelussa töpättiin Kokkolassa – Rehtori huomasi rakennusvirheen

Kokkolan Isokylän koulun sankarirehtori Timo Hautala huomasi korkovirheen – Ilman sitä monitoimitalon rakennusvirhe olisi saattanut maksaa huomattavasti enemmän: "Olen luonteeltani sellainen, että tykkään seurata, mitä ympärillä tapahtuu"

Jouni Nikulan kolumni: Vanhanajan kansalaisaktiivisuus Kokkolan Isokylän monitoimitalon rakennustyömaan liepeillä saa hymyn huulille – Todellinen arjen sankari onkin teknisen työn opettaja

Kaupunki on vastuussa veronmaksajille varojen käytöstä.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »