Paikallisuutiset

Kruunupyyläinen rokotekriitikko Linda Karlström vähätteli juutalaisten kansanmurhaa – Urheiluliitto puntaroi hänen jatkoaan voimisteluvalmentajana

Vuoden valmentajaksi Kruunupyyssä valitun Linda Karlströmin jatko IK Kronanin telinevoimisteluvalmentajana on vaakalaudalla. Syynä ovat hänen kiistanalaiset mielipiteet holokaustista.

Kruunupyyn sivistyslautakunta tiesi vuoden valmentajaa valitessaan Karlströmin osallistumisesta rokotevastaiseen liikkeeseen, mutta ei hänen kiistanalaisista ja antisemitistisistä mielipiteistä, jotka myöhemmin tulivat esille Ruotsin SVT:n ohjelmassa.

Karlström antoi SVT:n ohjelmassa ymmärtää, että juutalaisten kansanmurha tapahtui pienemmässä mittakaavassa kuin historiassa on kerrottu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt seuran johtokunta joutuu pohtimaan Karlströmin jatkoa seurassa.Kruunupyyn kunnan lisäksi myösIK Kronan on julkisesti irtisanoutunut niistä mielipiteistä, joita Karlström esitti SVT:n Vaccinkrigarna -ohjelmassa.

"Haluan antaa työrauhan Suomen Voimisteluliitolle" FSI:n puheenjohtaja Mikko Ollikainen

Karlström on paitsi IK Kronanin voimisteluvalmentaja, myös seuran entinen puheenjohtaja.

Suomenruotsalaisen urheiluliiton kattojärjestö FSI ja sen alaisuudessa toimiva voimisteluliitto Finlands Svenska Gymnastikförbund ovat pyytäneet IK Kronanilta kirjallisen selvityksen seuran menettelytavoista Karlströmin tapauksessa.

FIS käsitteli asiaa tiistaina 26. tammikuuta järjestetyssä kokouksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruotsinkielinen urheiluliitto ja voimisteluliitto eivät tehneet asiassa päätöstä, vaan ne pyytävät seuraavaksi lausuntoa Suomen Voimisteluliitolta, joka tekee selvityksen Olympiakomitean eettisten sääntöjen pohjalta. Tämän jälkeen asia palautuu takaisin seuratasolle eli IK Kronanin johtokunnan käsittelyyn.

– Seuran johtokunta päättää toimenpiteistä sen jälkeen, kun olemme saaneet lausunnon. Sitä ennen myös seuran voimistelujaosto ottaa kantaa asiaan, sanoo IK Kronanin sihteeriJohan Boholm.

FSI:n hallituksen puheenjohtajanMikko Ollikaisen mukaan FSI:n hallituksen kokouksessa oli esillä eri tahoilta saatua taustamateriaalia. Vaikka FSI:n tiedotteessa ei oteta kantaa Karlströmin jatkoon voimisteluvalmentajana, siinä kuitenkin todetaan, että Karlström olisi saanut potkut liitosta, mikäli hän olisi työsuhteessa.

Karlströmin rokotevastaisuus on ollut tiedossa jo vuosien ajan. Mikä taustamateriaalissa oli niin raskauttavaa, että FSI:n hallitus päätyi tähän johtopäätökseen?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyse oli lähinnä SVT:n ohjelmasta, mutta en lähde sen kummemmin avaamaan yksityiskohtia, koska haluan antaa työrauhan Suomen Voimisteluliitolle, sanoo Ollikainen.

Karlström on saanut kritiikkiä monelta suunnalta.

Tammikuun alussa ruotsalainen skeptikkoyhdistysVetenskap och Folkbildning antoi Karlströmille vuoden 2020 Årets förvillare -palkinnon, joka vastaa suomalaisen Skepsiksen myöntämää Huuhaa-palkintoa. Förvillare on suomeksi harhaanjohtaja.

SVT:n ohjelma ja tiedeyhdistyksen nimitys osoittavat kuinka vaikutusvaltainen ja tunnettu henkilö Karlström on myös Ruotsissa. Karlström ei anna haastatteluja perinteiselle medialle sen enempää Suomessa kuin Ruotsissakaan.

SVT teki ohjelman soluttautumalla Karlströmin lähipiiriin. Dokumentin tekijät käyttivät kuvauksissaan myös piilokameraa.

Tammikuussa Karlström esiintyiruotsalaisen dokumentaristin Jonas Nilssonin YouTube-kanavalla.

Haastattelussa Karlström kertoo kuinka hän tuli SVT:n toimittajien huijaamaksi. Hänen mukaansa pahantahtoiset toimittajat antoivat hänestä väärän kuvan. Erityisesti hän paheksui sitä, että toimittajat hankkivat materiaalia kyseenalaisin keinoin piilokameran avulla. Häntä kuvattiin salaa, kun hän antoi vähättelevät lausuntonsa juutalaisten kansanmurhasta.

Karlström kertoi kestävänsä iskut, mutta hän on pahoillaan perheensä puolesta.

Lue myös:

Yle ei esitä kohudokumenttia kruunupyyläisestä Linda Karlströmistä – Elokuva nähtiin Ruotsissa joulukuussa

Nyt myös urheiluseura irtisanoutuu Linda Karlströmin puheista ­– IK Kronan haluaa ottaa etäisyyttä salaliittoteorioihin

Kruunupyy valitsi rokotekriitikko Linda Karlströmin vuoden valmentajaksi – Nyt kunta irtisanoutuu Karlströmin juutalaisvastaisista mielipiteistä

Tausta

Linda Karlström

Tunnettu vaikuttaja rokotevastaisissa piireissä Suomessa ja Ruotsissa.

Valittiin vuoden valmentajaksi Kruunupyyssä.

Valmentaa IK Kronanin telinevoimistelijoita.

Nosti kohun juutalaismielipiteillään SVT.n dokumentissa.

Liitto ja seura puntaroivat Karlströmin mahdollisuuksia jatkaa valmentajana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä