tiistai 13.4.2021 | 05:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Huomattavat vahingot pajarakennuksen palosta Oulaisissa – Liikenne Haapavedentiellä oli poikki useita tunteja, toimii nyt normaalisti

Anne Mattila
To 25.2.2021 klo 16:07

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Puuverhoiltu paja- ja varastokäytössä ollut rakennus tuhoutui täysin rajussa tulipalossa Oulaisten Pokelanmäellä torstaina aamupäivästä. Noin 400 neliön suuruisen rakennuksen palossa tuhoutui myös traktori ja muita työkoneita. Henkilövahinkoja tulipalo ei aiheuttanut.

Noin kahdeksan kilometrin päässä kantatie 86:n risteyksestä syttyneen palon huomasi Haapavedentietä liikkunut ohikulkija, joka hälytti palokunnan paikalle. Pelastuslaitoksen saapuessa kohteeseen palo oli täyden palon vaiheessa. Sammutustyötä hankaloittivat rakennuksessa olleet kaasupullot ja muu palokuorma.

Palanut rakennus sijaitsi aivan Haapavedentien tuntumassa, joten liikenne tiellä keskeytettiin useiden tuntien ajaksi ja poliisi ohjasi autoilijat kiertotielle Pyhäjoen pohjoispuolelle. Palokunta pystyi estämään palon leviämisen lähellä sijaitsevaa asumattomaan asuinrakennukseen.

Tulipaloa sammutettiin pitkälle iltapäivään, minkä jälkeen omistaja jatkaa jälkivartiointia.

Paloa oli sammuttamassa toistakymmentä yksikköä Oulaisten lisäksi Vihannista, Merijärveltä, Alavieskasta, Ylivieskasta Nivalasta ja Haapavedeltä.

Syttymissyystä päivystävä palomestari Anna Mattila ei osannut sanoa vielä torstaina mitään. Palon syyn tutkimukset jatkuvat perjantaina.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »