tiistai 13.4.2021 | 05:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sievi etsii uutta kunnanjohtajaa myös suorahakuna – Hakuaikaa jatkettiin 12. maaliskuuta saakka

Ismo Kunelius
Ti 2.3.2021 klo 11:39

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sievin kunta jatkaa kunnanjohtajan viran hakuaikaa. Sievin kunnanhallitus on lisäksi hyväksynyt sopimuksen Uniflex Suomi Oy:n kanssa kunnanjohtajan suorahakuprosessista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Rami Rauhala kertoo, että kunnanjohtajaa etsitään suorahaulla yhtä aikaa jatketun haun kanssa.

– Suorahaku on nykypäivää. Osa kunnanjohtajan virkaan sopivista ei välttämättä huomaa hakuilmoituksia. Harvoin kortistosta löytyy hakijoita tällaiseen tehtävään, Rauhala sanoo.

Kunnanhallitus päätti jo edellisessä kokouksessaan, että viran hakuaikaa jatketaan 12. maaliskuuta kello 15.30 saakka. Päätöksen perusteluna oli se, että virkaan ei tullut riittävästi kelpoisuusvaatimukset ja muut tehtävän edellyttämät vaatimukset täyttäviä hakemuksia.

– Meillä on kunnanhallituksen kokous heti maanantaina 15. maaliskuuta, jolloin katsomme, miten jatkamme asiassa. Toivottavasti pääsemme jo siinä vaiheessa valitsemaan haastatteluihin kutsuttavia henkilöitä, Rami Rauhala kommentoi.

Kunnanjohtajan alkuperäinen hakuaika päättyi 22. helmikuuta, jolloin kunta sai seitsemän hakemusta virkaan.

Kunnanhallitus kuitenkin päätti, että viran hakuaikaa jatketaan 12. maaliskuuta kello 15.30 saakka. Päätöksen perusteluna oli se, että virkaan ei tullut riittävästi kelpoisuusvaatimukset ja muut tehtävän edellyttämät vaatimukset täyttäviä hakemuksia.

Jatketussa haussa kunta ottaa huomioon myös ensimmäisessä haussa virkaa jo hakeneet henkilöt alkuperäisten hakemusten perusteella. Virkaa ovat hakeneet media-assistentti Wilma Eerola Kalajoelta, bisnespainotteisen oikeustieteen maisteri Niku Hinkka Tampereelta, kauppatieteiden maisteri Kai Tapio Korhonen Oulusta, yhteiskuntatieteiden maisteri Kirsi Marja Susanna Kumpulainen Utajärveltä, yhteiskuntatieteiden maisteri Anssi Lahnalampi Kokkolasta, kauppatieteiden maisteri Anne Sormunen Sievistä ja kaupan, talouden ja yhteiskuntatieteiden alan maisteri Sakari Aatos Varala Teuvalta.

Sievin kuntaa vuodesta 2018 johtanut Mauno Ranto on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle viimeistään 1. syyskuuta alkaen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »