tiistai 13.4.2021 | 05:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Roskarukalla syttyi kipinä lasketteluun – "Moni kertoi haluavansa jatkossakin rinteeseen", iloitsee alkeiskurssin vetäjä Lasse Peltoniemi

Laura Läspä
Ti 2.3.2021 klo 14:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan Roskaruka muuntautui lähes entisaikojen veroiseksi laskettelukeskukseksi maanantaina ja tiistaina, kun siellä järjestettiin 1.–6.-luokkalaisille suunnattu laskettelun alkeiskurssi.

Molempina aamupäivinä järjestettiin kolme ryhmää.

Lasse Peltoniemi, toinen kurssin ohjaajista, on tyytyväinen kurssien satoon. Mukana oli niin ensikertalaisia kuin joskus laskettelua kokeilleitakin. Mahtuipa mukaan pari kokeneempaakin lasta.

– Meni ihan tosi hyvin. Meillä oli mukavaa ja lapset ja vanhemmatkin tykkäsivät. Moni kertoi haluavansa jatkossakin rinteeseen, Peltoniemi kertoo

Se, että lapsiin saatiin sytytettyä alkukipinä lajia kohtaan, on Peltoniemelle merkki onnistumisesta.

Lasse Peltoniemen lisäksi kurssia vetämässä oli Jenny Järvelä.
Clas-Olav Slotte

Alkeiskurssin kesto oli 45 minuuttia, jonka aluksi välineisiin tutustuttiin alkuleikkien kautta. Porukassa leikittiin hippaa niin, että suksi oli vain toisessa jalassa ja toisella jalalla potkittiin vauhtia. Lasku aloitettiin ensin puolesta välistä rinnettä.

Mukana oli myös lumilaudalla laskijoita. Heitä varten kurssilla oli myös toinen ohjaaja, lautailua opettanut Jenny Järvelä.

Kurssin tarkoituksena oli, että jokainen osallistuja osaisi laskea mäen turvallisesti alas. Sitä varten täytyi opetella kääntymistä ja jarruttamista.

– Koordinaatiota ja tasapainoa harjoiteltiin tekemällä jalan nostoja ja hyppyjä, Peltoniemi kertoo.

Kokeneempia laskijoita Peltoniemi haastoi opettamalla esimerkiksi takaperinlaskua.

Riko Rannankari ja Jooa Ersta kertovat käyvänsä Roskarukalla melkein joka päivä.
Clas-Olav Slotte

Koska hiihtohissiä Roskarukalla ei ole ollut enää sitten 1990-luvun alkupuoliskon, täytyi laskijoiden jakaa kiivetä joka laskun jälkeen ylös omin jaloin. Peltoniemen mukaan jokainen osallistuja jaksoi hyvin kiivetä mäkeä.

– Energiaa, virtaa ja kuntoa kyllä riitti. Osa halusi jäädä vielä tunnin jälkeen laskemaan mäkeen omatoimisesti, Peltoniemi iloitsee.

Peltoniemestä on hienoa, että Kokkolaan saatiin järjestymään laskettelukurssi talvilomalaisten iloksi, varsinkin nyt kun Kaustisen hiihtokeskus ei ole auki. Tällä hetkellä lähin laskettelurinne sijaitsee Sievissä.

Roskarukalla rinne oli alkuviikosta hyvässä kunnossa, ja siinä kelpasi laskea. Rinne oli huollettu ja ajettu tasaiseksi talvilomalaisia varten. Peltoniemi kiittelee siitä latukoneen ajajia.

Jenny Järvelän johdolla lumilaudalla laskemista opettelivat Iida ja Venla Virkkala.
Clas-Olav Slotte

Riko Rannankari ja Jooa Ersta ottavat toisistaan mittaa rinteessä.
Clas-Olav Slotte

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »