tiistai 13.4.2021 | 04:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sievin Jalkine täytti tiistaina pyöreitä – Kenkävalmistaja aloitti 70 vuotta sitten palkkaamalla neljä suutaria pieneen sieviläiseen torppaan

Arja Kangas
Ti 2.3.2021 klo 15:01 | päivitetty ti 15:14

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sievin Jalkineen yrityksen perustamisesta tuli tiistaina täyteen pyöreät 70 vuotta.

Alkujaan Lauri Jokinen perusti Sievin Jalkine Oy:n 2.3.1951 Sievin Asemakylälle palkkaamalla neljä suutaria valmistamaan nahkasaappaita pienessä torpassa.

Tänä päivänä Sievin yksi tunnetuimmista yrityksistä on Pohjois-Euroopan suurin jalkinevalmistaja, joka työllistää yhteensä noin 500 työntekijää. Sievin tuotantolaitokset sijaitsevat Sievissä sekä Oulaisissa ja niissä valmistuu vuosittain yli 1,1 miljoonaa paria jalkineita.

Sievi konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 175 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 50 prosenttia ja vientiä oli yhteensä yli 40 eri maahan.

Tulevaisuudessa yrityksen tavoitteena on vahvistaa markkina-asemaansa Pohjois-Euroopassa. Vastuullinen valmistus ja läpinäkyvät toimitusketjut on osa toimintatapaa ja yritys onkin sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Oulaisten tehtaan suoraruiskuvalumenetelmä on saapastuotannossa maailmanlaajuisesti uusinta teknologiaa. Euroopassa sitä käyttää vain muutama muu kenkätehdas Sievin Jalkine Oy:n lisäksi.

Tuotteiden nopean ja tehokkaan toimituksen varmistamiseksi Sievi on investoinut mm. varastoautomaatioon: 170 000 parin jalkinevarasto toimii täysin automaattisesti.

Yritys valmistautuu myös tulevaisuuteen investoimalla 15 miljoonaa euroa tuotanto- ja varastotilojen laajennukseen sekä varastoautomaatioon Sievissä. Investointi tulee pitämään sisällään uutta, alalla ennen käyttämätöntä automaatiota. Laajennuksen rakennusvaiheen on tarkoitus valmistua syksyllä 2021 ja varastoautomaation käyttöönotto 2022 loppuun mennessä. Laajennuksen myötä Sievin tehtaiden pinta-ala kasvaa nykyisestä 2,3 hehtaarista yhteensä yli 2,8 hehtaariin.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »