tiistai 13.4.2021 | 05:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jokivalot avaavat Ylivieskan juhlavuoden – Kalajoen rantaan noin 80 valolähdettä

Seppo Kangas
Ti 2.3.2021 klo 18:00 | päivitetty ti 18:16

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan kaupungin juhlavuosi 50 vuotta kaupunkina starttaa valotapahtumalla liikkeelle tulevana perjantaina ja lauantaina. Tapahtuman on ideoinut Ylivieska 50 vuotta kaupunkina -työryhmä.

Juhlavuoden Jokivalot asetellaan Savisillan ja Helaalan Myllyn rantojen läheisyyteen. Noin kahdeksankymmentä valolähdettä valaisevat niin jokivarren puita kuin rantoja ja jokea. Valot loistavat klo 17–23 välisen ajan.

– Syksyllä toteutettu Kasarmin Lumo Loistaa -valotapahtuma keräsi paljon kiitosta vapaamuotoisella otteellaan ja kauneudellaan keskellä kaupunkia ja Juhlavuoden Jokivalot -tapahtuma jatkaa tätä samaa valotapahtumasarjaa, kulttuurijohtaja Katriina Leppänen kertoo.

Kaupungin kulttuuripalvelut toimii valotapahtumien promoottorina henkilökuntineen ja suunnitelmissa onkin jatkaa valoisia tapahtumia eri puolilla kaupunkia kerran tai kaksi vuodessa. Valoteoksen toteuttaa työryhmä, johon kuuluvat kulttuuripalveluista Paavo Helminen ja Joonas Takalo sekä tapahtumasuunnitteluun erikoistuneesta Tuupa Recordsista Mikko Mäki ja Markku Kujala.

Juhlavuoden Jokivalojen toteutuksessa myös yritysten tuki on merkittävässä roolissa. Yritykset haluavat näin tukea ja onnitella Ylivieskan kaupungin juhlavuotta. Myös Pohjois-Pohjanmaan liitolta saatu myönteinen hankerahapäätös mahdollistaa omalta osaltaan valotapahtumien toteutuksen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »