tiistai 13.4.2021 | 11:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Suomen rataverkkoon satsataan lähivuosina paljon – Muun muassa Iisalmi-Ylivieska rataosuuksia sähköistetään

Minna Mustonen
Ke 3.3.2021 klo 08:56 | päivitetty ke 09:01

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pohjois-Suomessa on käynnissä tai suunnitteilla lukuisia merkittäviä Väyläviraston ratahankkeita. Satsaukset pohjoisen rataverkkoon ovat merkittäviä.

– Tulevina vuosina raideinfraan investoidaan noin 300 miljoonaa euroa. Hankkeet tukevat elinkeinoelämän, erityisesti teollisen tuotannon, toimintaedellytyksiä ja sujuvoittavat sekä lisäävät tavaraliikenteen kuljetuskapasiteettia. Tavoitteena on, että kaikki nämä hankkeet ovat valmiita 2020-luvun puoliväliin mennessä” kertoo Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman.

Esimerkkinä kerrottakoon viime vuosina käynnistyneistä ratahankkeista muun muassa Iisalmi–Ylivieska-rataosuuden sähköistys, jossa sähköistetään rataosat Iisalmi–Ylivieska ja Siilinjärvi– Ruokosuo sekä rakennetaan Iisalmeen sähköistetty kolmioraide. Sähköistettävää raidetta on yhteensä 166 km.

Metsä Groupin päätös rakentaa Kemiin uusi biotuotetehdas antoi lisäsysäyksen useiden Pohjois-Suomen ratahankkeiden etenemiselle.

Käynnissä tai suunnitteilla noin parisenkymmentä korjausvelkaa vähentävää ratahanketta.

Lue täältä aiheeseen liittyvää:

Keski-Suomen rata uusiin puihin Haapajärvellä – "Kiskot ja pölkyt vaihdetaan, sorakerros uusiksi 1,70 metrin vahvuudelta", kunnossapitopäällikkö Teemu Poussu Väylävirastosta kertoo

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »