keskiviikko 14.4.2021 | 23:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Hyötykäyttöasemalle löytyy uusi paikka

Ti 6.4.2021 klo 19:30

Ekoroskin hyötykäyttöasema Mottisessa kaipaa uutta sijoituspaikkaa. Tämä on ymmärrettävää.

Jäteaseman ei kuulu olla keskellä kaupunkia, vaikka se olisi kuinka hyvin hoidettu, ja "sopivalla paikalla". Olen todennut mielipiteitä lukiessani, että taas kerran ydinkeskustan asukkaat vaikeroivat, jos asema siirretään "liian kauaksi". Mitä mieltä ovat ullavalaiset, lohtajalaiset, kälviäläiset, ja me laitakaupungilla asuvat. "Teidän" Nirristanin kotipihalleko se jäteasema pitäisi rakentaa, hah. Polkupyörällä jätteitään kuskaava voi heittää pussukkansa lähimpään keräyspisteeseen. Tuskin kukaan jalankulkija ja pyöräilijä rahtaa hyötykäyttöasemalle sohvaa tai jääkaappia.

Esitän kaksi vaihtoehtoa:

1. Rantavallinkaaren haketusaseman naapuriin. Lähelle on suunnitteilla yhdystie Rantatien ja 8-tien väliin, vaikka kulkuyhteydet alueelle ovat jo nyt erinomaiset "joka suunnasta". Paikka olisi sopivan etäisyyden päässä kaupunkikeskustasta ja lähimmästä asutuksesta. Tulleehan lähelle myös akkutehdas.

2. Topparinmäki on vapaita tontteja "täynnä". Rauhallinen alue, ja asutusta ei ole välittömässä läheisyydessä. Sopiva paikka asemalle olisi Sokojantien ja Topparinmäentien risteys, johon alueena pätevät samat säännöt (edut) kuin kohteeseen 1.

Nykyinen hyötyjäteasema pitää lakkauttaa totaalisesti. Siihen ei tarvita "pienjätepistettä", joita on kaupungin alueella kymmeniä pääteitten ja katujen varsilla, sekä markettien parkkipaikkojen nurkkauksessa olevat.

Hyötyjäteasema on toiminnoiltaan hyvä. Olisin valmis maksamaan "kuormastani" 10 euroa kerta. Eipä noita kärräämisiä tapahdu kuin kerta/vuosi, jos sitäkään.

Sama kiitos koskee pihajätteiden vastaanottopaikkaa Hopeakivenlahdessa. Erittäin hyvä, kunhan laanin "etukulmassa" olisi hyvälaatuista multaa sisältävä kasa, jonka vieressä teksti: "Ota tästä vain omaan tarpeeseen, kiitos" (meidän kaikkien yhteistä kompostoitua multaahan se olisi)...

Reijo Kivelä

Kokkola

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »