lauantai 15.5.2021 | 10:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kalevi Lindforsin mielipide: Demokratiako suojelee myös sairastumaan ja kuolemaan?

Ti 6.4.2021 klo 22:00 | päivitetty ti 22:02

Aikoinaan monta vuosikymmentä sitten ilmestyi Asterix-tyyppinen sarjakuva-albumi Ahmed Ahne.

Se kertoi valtaapitävistä muinaisessa Persiassa, ja asia kuin asia näytti menevän pieleen. Lukiessaan sai nauraa sekä piirroksille että albumien juonelle. Yksi albumi oli nimeltään Hulluttelupäivä.

Kauhistuin, kun katselin uutislähetystä 31.3. Tulin siihen käsitykseen, että meidän isokenkäisemme ovat lukeneet tuon albumin ja luulleet sitä oppikirjaksi. Kaikki, mitä tehdään menee pieleen ja vaikka ei tehdä mitään, niin sekin menee pieleen.

Joka päivä ilmoitetaan virallisesti sairastuneet ja kuolleet eli näin ollen luulisi, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja kansan edun nimissä tehdään vaikeitakin päätöksiä. Hui hai. Me puolustamme perusoikeuksiamme ja perusoikeus on liikkua missä lystää, kokoontua ja bilettää ja sen jälkeen sairastua ja kuolla. Uuden lain ja asetuksen saaminen kestää niin kauan, että varmaan viruskin kerkiää jo näivettyä. Lähes tulkoon kaikissa muissa Euroopan maissa uusia määräyksiä tulee muutaman tunnin viiveellä.

Olen aina ollut suomalaisen demokratian kannattaja, mutta en tiennyt demokratian suojelevan kansalaisia myös sairastumaan ja kuolemaan. Paras hallintomuoto lienee sittenkin valistunut itsevaltius eli presidentille valtaoikeudet takaisin. Jos kaikki tämä olisi tapahtunut silloin, kun Kekkonen oli voimiensa huipulla, olisivat saatanan tunarit saaneet kyytiä oikein isän kädestä.

Nyt ei auta kuin toimia emeritus piispa Eero Huovisen neuvon mukaan eli pistää silmät kiinni ja kädet ristiin Ja pyytää Taivaan Isää hoitamaan asiat. Siinä samalla voi pyytää myös pääministerille voimia.

Kalevi Lindfors

Emeritus kunnanjohtaja

Halsua

Uuden lain ja asetuksen saaminen kestää niin kauan, että varmaan viruskin kerkiää jo näivettyä.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »